De biografie over de 52-jarige Luc De Vos die verleden jaar overleed en zondag werd gevierd met een feestje in de Gentse Vooruit zal simpelweg 'Vos' heten, en wordt geschreven door Leon Verdonschot.

Iets met boeken

Luc De Vos, BELGA
Luc De Vos © BELGA

Verdonschot maakte het nieuws zondag zelf bekend toen hij kwam praten over Luc De Vos tijdens het herdenkingsfeestje in de Vooruit. Hij wilde zich niet vastleggen op een datum voor zijn te verschijnen biografie maar liet wel al weten dat het levensverhaal 'Vos' zou heten, en bij de Nederlandse uitgeverij Lebowski zou verschijnen.

De familie en intimi van De Vos zouden hun medewerking hebben toegezegd. Verdonschot raakte in Vlaanderen bekend toen hij in 2008, samen met Jan Leyers, de literaire talkshow 'Iets met boeken' presenteerde op de Vlaamse én Nederlandse televisie waarin zowel een Vlaamse als een Nederlandse schrijver werden geïnterviewd door hem en Leyers.

Debuutroman

Verdonschot is vooral geïnteresseerd in popmuziek maar ook in literatuur dus. Hij kwam dit jaar trouwens zelf met een debuutroman 'Alles van elkaar' over de bijzondere vriendschap tussen twee mannen.

Frank Hellemans

De biografie over de 52-jarige Luc De Vos die verleden jaar overleed en zondag werd gevierd met een feestje in de Gentse Vooruit zal simpelweg 'Vos' heten, en wordt geschreven door Leon Verdonschot.Iets met boekenVerdonschot maakte het nieuws zondag zelf bekend toen hij kwam praten over Luc De Vos tijdens het herdenkingsfeestje in de Vooruit. Hij wilde zich niet vastleggen op een datum voor zijn te verschijnen biografie maar liet wel al weten dat het levensverhaal 'Vos' zou heten, en bij de Nederlandse uitgeverij Lebowski zou verschijnen.De familie en intimi van De Vos zouden hun medewerking hebben toegezegd. Verdonschot raakte in Vlaanderen bekend toen hij in 2008, samen met Jan Leyers, de literaire talkshow 'Iets met boeken' presenteerde op de Vlaamse én Nederlandse televisie waarin zowel een Vlaamse als een Nederlandse schrijver werden geïnterviewd door hem en Leyers.DebuutromanVerdonschot is vooral geïnteresseerd in popmuziek maar ook in literatuur dus. Hij kwam dit jaar trouwens zelf met een debuutroman 'Alles van elkaar' over de bijzondere vriendschap tussen twee mannen.Frank Hellemans