Via allerlei workshops, verwendagen en lezingen willen de bibliotheken hun alledaagse troeven in de verf zetten.

De aftrap wordt gegeven op zaterdag 16 oktober, met een verwendag. In verscheidene bibliotheken in Vlaanderen worden kleinschalige tot grotere activiteiten georganiseerd, gaande van het uitwisselen van boekentips met BV's, boekenverkopen, tentoonstellingen van poëzie, enzovoort. Een overzicht van de initiatieven is te vinden op Uit in Vlaanderen en Bibliotheek.be.

Tijdens die week organiseren de bibliotheken ook een wedstrijd via Facebook. Wie andere lezers tipt over zijn favoriete zin uit een boek, film of muziekstuk, maakt kans op een designboekenrek.

De Bibliotheekweek maakt deel uit van de marketingstrategie van bibliotheken die focust op nieuwe leden werven en bestaande leden behouden. Uit onderzoek blijkt immers dat een deel van de bibleden afhaakt uit vergetelheid en onvoldoende geprikkel.

"Het komt eropaan mensen elke dag opnieuw te overtuigen van wat de bibliotheek kan betekenen, voor hen of voor hun kinderen", luidt het in een persmededeling.

Via allerlei workshops, verwendagen en lezingen willen de bibliotheken hun alledaagse troeven in de verf zetten. De aftrap wordt gegeven op zaterdag 16 oktober, met een verwendag. In verscheidene bibliotheken in Vlaanderen worden kleinschalige tot grotere activiteiten georganiseerd, gaande van het uitwisselen van boekentips met BV's, boekenverkopen, tentoonstellingen van poëzie, enzovoort. Een overzicht van de initiatieven is te vinden op Uit in Vlaanderen en Bibliotheek.be. Tijdens die week organiseren de bibliotheken ook een wedstrijd via Facebook. Wie andere lezers tipt over zijn favoriete zin uit een boek, film of muziekstuk, maakt kans op een designboekenrek. De Bibliotheekweek maakt deel uit van de marketingstrategie van bibliotheken die focust op nieuwe leden werven en bestaande leden behouden. Uit onderzoek blijkt immers dat een deel van de bibleden afhaakt uit vergetelheid en onvoldoende geprikkel. "Het komt eropaan mensen elke dag opnieuw te overtuigen van wat de bibliotheek kan betekenen, voor hen of voor hun kinderen", luidt het in een persmededeling.