Stein schreef ook het script voor de succesvolle, Oscarwinnende filmadaptatie door Norman Jewison van zijn musical. 'Fiddler on the roof', gebaseerd op een reeks kortverhalen van de in het Jiddisch schrijvende auteur Sholem Aleichem over een nederige Joodse melkboer en diens gezin in het rurale Rusland anno 1905, won in 1965 negen Tony-awards en groeide uit tot de destijds langst lopende musical op Broadway.

De in 1912 in de Bronx geboren Stein dankt zijn schrijverscarrière aan de komiek Zero Mostel.

Hoewel zijn naam steeds met 'Fiddler' in verband wordt gebracht, ging Steins eigen voorkeur uit naar de Broadwayshow 'Zorba', over een filosofisch aangelegde Griekse visser en gebaseerd op de beroemde roman 'Zorba de Griek'.

Stein schreef ook het script voor de succesvolle, Oscarwinnende filmadaptatie door Norman Jewison van zijn musical. 'Fiddler on the roof', gebaseerd op een reeks kortverhalen van de in het Jiddisch schrijvende auteur Sholem Aleichem over een nederige Joodse melkboer en diens gezin in het rurale Rusland anno 1905, won in 1965 negen Tony-awards en groeide uit tot de destijds langst lopende musical op Broadway. De in 1912 in de Bronx geboren Stein dankt zijn schrijverscarrière aan de komiek Zero Mostel. Hoewel zijn naam steeds met 'Fiddler' in verband wordt gebracht, ging Steins eigen voorkeur uit naar de Broadwayshow 'Zorba', over een filosofisch aangelegde Griekse visser en gebaseerd op de beroemde roman 'Zorba de Griek'.