Waarom zou je dure schoenen kopen als je met dat geld ook een hongerig kind in Afrika kan redden?

De wereldberoemde Australische filosoof Peter Singer is de bekendste aanhanger van het utilitarisme: het goede doen is doen wat het grootste geluk voor het grootste aantal oplevert.

Het utilitarisme heeft volgens Peter Singer, hoogleraar Bio-ethiek aan Princeton University, een antwoord op alle crises van de 21ste eeuw: wereldarmoede, klimaatverandering, voedselproductie en dierenrechten.

Dierenrechten

Het utilitaristische denken levert Singer stevige discussies op. Vooral als hij het toepast op dieren. Deze godfather van de Animal Liberation beweging vindt dat dieren niet minder waard zijn dan mensen.

Mensen kunnen in principe gelukkig zijn, zonder daarvoor dieren te laten lijden. We hoeven daarom geen gebruik te maken van dieren. Zo wordt gestreefd naar een maximalisatie van geluk en minimalisatie van leed.

Marcel Becker, ethicus aan de Radboud Universiteit Nijmegen, gaat in gesprek met deze spraakmakende en volgens sommigen gevaarlijke denker.

Maandag 2 juli 2012, 20.00 - 22.00 uur, Collegezalencomplex Radboud Universiteit Nijmegen, Mercatorpad 1.

De voertaal is Engels.

Deelname: 9,50 euro, studenten gratis

Meer informatie en inschrijven op www.ru.nl/sp/petersinger

Waarom zou je dure schoenen kopen als je met dat geld ook een hongerig kind in Afrika kan redden? De wereldberoemde Australische filosoof Peter Singer is de bekendste aanhanger van het utilitarisme: het goede doen is doen wat het grootste geluk voor het grootste aantal oplevert. Het utilitarisme heeft volgens Peter Singer, hoogleraar Bio-ethiek aan Princeton University, een antwoord op alle crises van de 21ste eeuw: wereldarmoede, klimaatverandering, voedselproductie en dierenrechten. Dierenrechten Het utilitaristische denken levert Singer stevige discussies op. Vooral als hij het toepast op dieren. Deze godfather van de Animal Liberation beweging vindt dat dieren niet minder waard zijn dan mensen. Mensen kunnen in principe gelukkig zijn, zonder daarvoor dieren te laten lijden. We hoeven daarom geen gebruik te maken van dieren. Zo wordt gestreefd naar een maximalisatie van geluk en minimalisatie van leed. Marcel Becker, ethicus aan de Radboud Universiteit Nijmegen, gaat in gesprek met deze spraakmakende en volgens sommigen gevaarlijke denker. Maandag 2 juli 2012, 20.00 - 22.00 uur, Collegezalencomplex Radboud Universiteit Nijmegen, Mercatorpad 1. De voertaal is Engels. Deelname: 9,50 euro, studenten gratis Meer informatie en inschrijven op www.ru.nl/sp/petersinger