Het eind 2013 verschijnende album 35 van de dappere Galliërs zal uit de tekenpen van Didier Conrad komen.

"Asterix tekenen is voor mij een uitzonderlijk avontuur, een droom uit mijn kindertijd", zei Conrad. De titel van het nieuwe album staat nog niet vast, de verhaallijn blijft geheim.

Het scenario is van de hand van Jean-Yves Ferri, die al vele jaren voor de uitgeverij werkt. Na de dood van de oorspronkelijke scenarist René Goscinny zette tekenaar Uderzo (85) tot zijn pensioen de avonturen van Asterix en Obelix alleen voort.

Didier Conrad is onder meer de geestelijke vader van de reeksen "De onnoembaren", "Witte tijgerin" (allebei uitgegeven door Dargaud) en "Bob Marone" (Glénat).

Sinds 1959 verschenen 34 albums over het Gallische dorp, dat zich met alle kracht verzet tegen de heerschappij van Rome. De strips werden in meer dan 110 talen en dialecten vertaald. (Belga/MS)

Het eind 2013 verschijnende album 35 van de dappere Galliërs zal uit de tekenpen van Didier Conrad komen. "Asterix tekenen is voor mij een uitzonderlijk avontuur, een droom uit mijn kindertijd", zei Conrad. De titel van het nieuwe album staat nog niet vast, de verhaallijn blijft geheim. Het scenario is van de hand van Jean-Yves Ferri, die al vele jaren voor de uitgeverij werkt. Na de dood van de oorspronkelijke scenarist René Goscinny zette tekenaar Uderzo (85) tot zijn pensioen de avonturen van Asterix en Obelix alleen voort. Didier Conrad is onder meer de geestelijke vader van de reeksen "De onnoembaren", "Witte tijgerin" (allebei uitgegeven door Dargaud) en "Bob Marone" (Glénat). Sinds 1959 verschenen 34 albums over het Gallische dorp, dat zich met alle kracht verzet tegen de heerschappij van Rome. De strips werden in meer dan 110 talen en dialecten vertaald. (Belga/MS)