Annelies Verbeke komt met haar roman 'Dertig dagen' (uitgeverij De Geus) op plaats 10 binnengezeild in de hitparade van best verkochte literaire fictie van afgelopen week (6 tot en met 12 april), aldus Boek.be en GfKBelgium. Ook thrillerauteur Toni Coppers doet het bijzonder goed: hij was met 'Het laatste oordeel' de best verkochte auteur van spannende boeken in die week.

Eigentijdse idioot

Boeken over eenzame trektochten om zo met jezelf in het reine te komen, zoals die van Jon Krakauer ('De wildernis in') en Cheryl Strayed ('Wild') blijven het goed doen in de boekhandel.Krakauer kampeert nog altijd op plaats 2 in de top 10 van best verkochte fictie terwijl Strayed nog steeds de hitparade van de literaire non-fictie aanvoert. Maar dat de eeuwige Griet Op De Beeck in de top 10 van de fictie eindelijk gezelschap krijgt van een andere Vlaamse schrijfster is goed nieuws.

Verbeke profileerde zich vooral als schrijfster van kortverhalen maar bewijst met 'Dertig dagen' dat ze een beklijvende roman kan componeren. In dertig hoofdstukjes voert ze een eigentijdse 'idioot' op naar het voorbeeld van de grote Dostojevski. De Senegalese klusjesman Alphonse biedt in het West-Vlaamse Zoutemoere zijn diensten aan en registreert ondertussen de vreemdste en strafste verhalen die hem komen aangewaaid. Aan niets of niemand neemt hij aanstoot: als een onbeschreven blad neemt hij onbevangen alles en iedereen waar.

Nieuw thrillertalent

Dat Toni Coppers met zijn doorwrochte thrillers nu ook commercieel een succes wordt, valt eveneens op. En dat Jo Claes met 'Vermoorde onschuld' in zijn spoor volgt, bewijst dat de Vlaamse lezer(es) een goede neus heeft voor thrillertalent.

Frank Hellemans

Annelies Verbeke komt met haar roman 'Dertig dagen' (uitgeverij De Geus) op plaats 10 binnengezeild in de hitparade van best verkochte literaire fictie van afgelopen week (6 tot en met 12 april), aldus Boek.be en GfKBelgium. Ook thrillerauteur Toni Coppers doet het bijzonder goed: hij was met 'Het laatste oordeel' de best verkochte auteur van spannende boeken in die week.Eigentijdse idiootBoeken over eenzame trektochten om zo met jezelf in het reine te komen, zoals die van Jon Krakauer ('De wildernis in') en Cheryl Strayed ('Wild') blijven het goed doen in de boekhandel.Krakauer kampeert nog altijd op plaats 2 in de top 10 van best verkochte fictie terwijl Strayed nog steeds de hitparade van de literaire non-fictie aanvoert. Maar dat de eeuwige Griet Op De Beeck in de top 10 van de fictie eindelijk gezelschap krijgt van een andere Vlaamse schrijfster is goed nieuws. Verbeke profileerde zich vooral als schrijfster van kortverhalen maar bewijst met 'Dertig dagen' dat ze een beklijvende roman kan componeren. In dertig hoofdstukjes voert ze een eigentijdse 'idioot' op naar het voorbeeld van de grote Dostojevski. De Senegalese klusjesman Alphonse biedt in het West-Vlaamse Zoutemoere zijn diensten aan en registreert ondertussen de vreemdste en strafste verhalen die hem komen aangewaaid. Aan niets of niemand neemt hij aanstoot: als een onbeschreven blad neemt hij onbevangen alles en iedereen waar.Nieuw thrillertalentDat Toni Coppers met zijn doorwrochte thrillers nu ook commercieel een succes wordt, valt eveneens op. En dat Jo Claes met 'Vermoorde onschuld' in zijn spoor volgt, bewijst dat de Vlaamse lezer(es) een goede neus heeft voor thrillertalent. Frank Hellemans