In het Nederlandse 'Boekblad' vertelt Van Halewyck dat hij aan geen wijken denkt en dat het 'Jaarboek Voetbal 2012-2013' met de gewraakte coverfoto simpelweg te koop blijft aangeboden. Hij geeft aan 'Boekblad' toe dat de commotie rond de coverafbeelding door de Belgische Voetbalbond de verkoop van het boek zeker geen kwaad heeft gedaan.

Doodgeknuffeld

Uitgever André Van Halewyck liet op zaterdag 7 september 3.000 exemplaren aanrukken van het 'Jaarboek Voetbal 2012-2013' met een coverafbeelding waarop Rode Duivel Vincent Kompany bijna wordt doodgeknuffeld door enthousiaste collega's na zijn doelpunt in de wedstrijd België-Schotland. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) was not amused omdat het beweert dat het een exclusief portretrecht heeft op de commerciële exploitatie van Rode Duivels-foto's.

Dwangsom van 1.000 euro

De KBVB zwaaide met een dwangschrift van de rechter: elk te koop aangeboden boek zou Van Halewyck een dwangsom van 1.000 euro kosten. Maar Van Halewyck gaf geen krimp en liet de boeken dus in de rekken. Ook op een compromisvoorstel om een andere coverfoto te gebruiken, gaf hij niet thuis. Hij had naar eigen zeggen alles netjes geregeld met de fotograaf in kwestie.

Donderdag om 14u doet de rechter uitspraak in dit kortgeding dat de KBVB heeft aangespannen tegen Van Halewyck.

Frank Hellemans

In het Nederlandse 'Boekblad' vertelt Van Halewyck dat hij aan geen wijken denkt en dat het 'Jaarboek Voetbal 2012-2013' met de gewraakte coverfoto simpelweg te koop blijft aangeboden. Hij geeft aan 'Boekblad' toe dat de commotie rond de coverafbeelding door de Belgische Voetbalbond de verkoop van het boek zeker geen kwaad heeft gedaan.DoodgeknuffeldUitgever André Van Halewyck liet op zaterdag 7 september 3.000 exemplaren aanrukken van het 'Jaarboek Voetbal 2012-2013' met een coverafbeelding waarop Rode Duivel Vincent Kompany bijna wordt doodgeknuffeld door enthousiaste collega's na zijn doelpunt in de wedstrijd België-Schotland. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) was not amused omdat het beweert dat het een exclusief portretrecht heeft op de commerciële exploitatie van Rode Duivels-foto's. Dwangsom van 1.000 euro De KBVB zwaaide met een dwangschrift van de rechter: elk te koop aangeboden boek zou Van Halewyck een dwangsom van 1.000 euro kosten. Maar Van Halewyck gaf geen krimp en liet de boeken dus in de rekken. Ook op een compromisvoorstel om een andere coverfoto te gebruiken, gaf hij niet thuis. Hij had naar eigen zeggen alles netjes geregeld met de fotograaf in kwestie. Donderdag om 14u doet de rechter uitspraak in dit kortgeding dat de KBVB heeft aangespannen tegen Van Halewyck. Frank Hellemans