De Amerikaanse auteur Philip Roth is overleden op 85-jarige leeftijd. Dat schrijft The New Yorker, het magazine waar hij zijn eerste verhalen publiceerde. The New Yorker citeert verschillende goede vrienden van Roth.

Philip Roth, die veelal schreef over de Joodse identiteit en de politieke cultuur in de Verenigde Staten, laat een oeuvre na dat bestaat uit tientallen romans.

Jarenlang gold hij als kandidaat voor de Nobelprijs voor Literatuur, maar nooit wist hij die te winnen. In 1998 won hij wel de prestigieuze Pulitzerprijs voor zijn boek 'Amerikaanse pastorale'.

In 2012 kondigde Philip Roth aan dat hij zou stoppen met schrijven. Zijn laatste roman was Nemesis uit 2010.

Philip Roth werd geboren in 1933 in Newark, New Jersey. Hij studeerde rechten en Engels en doceerde later literatuurwetenschap aan diverse universiteiten.

Roth debuteerde in 1959 met Goodbye, Columbus en werd tien jaar later berucht met zijn vrijmoedige roman Portnoy's Complaint (1969).

Roth groeide uit tot een monument van het Amerikaanse literaire establishment. Tot zijn bekendste werk behoren American Pastorale (1997), The Human Stain (2000), The Plot Against America (2004) en Everyman (2006).

Op Twitter noemt Roths biograaf, Blake Bailey, hem 'een geliefde man en onze grootste nog levende schrijver'. 'Philip Roth stierf vanavond omringd door zijn vrienden, die van hem hielden.'

De Amerikaanse auteur Philip Roth is overleden op 85-jarige leeftijd. Dat schrijft The New Yorker, het magazine waar hij zijn eerste verhalen publiceerde. The New Yorker citeert verschillende goede vrienden van Roth.Philip Roth, die veelal schreef over de Joodse identiteit en de politieke cultuur in de Verenigde Staten, laat een oeuvre na dat bestaat uit tientallen romans. Jarenlang gold hij als kandidaat voor de Nobelprijs voor Literatuur, maar nooit wist hij die te winnen. In 1998 won hij wel de prestigieuze Pulitzerprijs voor zijn boek 'Amerikaanse pastorale'. In 2012 kondigde Philip Roth aan dat hij zou stoppen met schrijven. Zijn laatste roman was Nemesis uit 2010. Philip Roth werd geboren in 1933 in Newark, New Jersey. Hij studeerde rechten en Engels en doceerde later literatuurwetenschap aan diverse universiteiten.Roth debuteerde in 1959 met Goodbye, Columbus en werd tien jaar later berucht met zijn vrijmoedige roman Portnoy's Complaint (1969). Roth groeide uit tot een monument van het Amerikaanse literaire establishment. Tot zijn bekendste werk behoren American Pastorale (1997), The Human Stain (2000), The Plot Against America (2004) en Everyman (2006).Op Twitter noemt Roths biograaf, Blake Bailey, hem 'een geliefde man en onze grootste nog levende schrijver'. 'Philip Roth stierf vanavond omringd door zijn vrienden, die van hem hielden.'