CEO Sandeep Mathrani van General Growth Properties, een Amerikaanse keten van winkelcentra, liet zich gisteren bij een toelichting van de kwartaalcijfers van zijn eigen bedrijf ontvallen dat Amazon zijn online-activiteiten zou willen uitbreiden via een netwerk van klassieke offline boekhandels waar de klanten dan hun online bestellingen nog dezelfde dag zouden kunnen ophalen. Hij had het volgens The Wall Street Journal over 300 tot 400 geplande boekhandels in de States.

Traditionele Amerikaanse boekhandels zien af

In november 2015 opende Amazon een 'gewone' boekhandel in Seattle. De concurrerende traditionele boekhandels in Seattle zagen het met lede ogen aan en rapporteerden ondertussen een gevoelig negatief effect van die nieuwe boekhandel op hun eigen omzet. Amazon gaat er prat op dat de bij hen online bestelde boeken nog diezelfde dag in het verkooppunt te krijgen zijn.

Geruchten over een heel Amerika overspannend netwerk van dergelijke fysieke Amazon-verkooppunten zet de wereld van de traditionele boekhandels in de States in rep en roer.

Amazon zelf wou nog niet reageren op deze geruchten maar het ligt voor de hand dat na het geslaagde Seattle-experiment allicht op korte termijn nieuwe Amazon-boekhandels in de States zullen opduiken waar ook de eigen Kindle, een e-boek lezer, en de Fire TV kunnen worden gepromoot én verkocht.

CEO Sandeep Mathrani van General Growth Properties, een Amerikaanse keten van winkelcentra, liet zich gisteren bij een toelichting van de kwartaalcijfers van zijn eigen bedrijf ontvallen dat Amazon zijn online-activiteiten zou willen uitbreiden via een netwerk van klassieke offline boekhandels waar de klanten dan hun online bestellingen nog dezelfde dag zouden kunnen ophalen. Hij had het volgens The Wall Street Journal over 300 tot 400 geplande boekhandels in de States.Traditionele Amerikaanse boekhandels zien afIn november 2015 opende Amazon een 'gewone' boekhandel in Seattle. De concurrerende traditionele boekhandels in Seattle zagen het met lede ogen aan en rapporteerden ondertussen een gevoelig negatief effect van die nieuwe boekhandel op hun eigen omzet. Amazon gaat er prat op dat de bij hen online bestelde boeken nog diezelfde dag in het verkooppunt te krijgen zijn.Geruchten over een heel Amerika overspannend netwerk van dergelijke fysieke Amazon-verkooppunten zet de wereld van de traditionele boekhandels in de States in rep en roer. Amazon zelf wou nog niet reageren op deze geruchten maar het ligt voor de hand dat na het geslaagde Seattle-experiment allicht op korte termijn nieuwe Amazon-boekhandels in de States zullen opduiken waar ook de eigen Kindle, een e-boek lezer, en de Fire TV kunnen worden gepromoot én verkocht.