Allerheiligen staat heel toepasselijk in het teken van levenskrachtige boeken maar het aantal literaire schrijvers dat zijn zegje komt doen, valt ook op: van kersvers AKO-prijswinnaar Peter Terrin tot enfant terrible A.H.J. Dautzenberg en ladies' man Arthur Japin.

Guillaume Van der Stighelen op zoek naar authenticiteit (Blauwe Zaal om 12.30u)

Sinds Van der Stighelen zijn reclamebedrijf vaarwel zei, is hij alomtegenwoordig in de media. Zijn rondreis door de States bij reclamevrienden die hem vertellen hoe het er aan toe gaat in de publicitaire mores van de poltieke wereld, is een aanrader. Maar ondertussen schreef hij ook 'Echt', een boekje over eerlijkheid en authenticiteit. Daarover zal Van der Stighelen het vooral hebben. Al weet je maar nooit nu de Amerikaanse verkiezingen van volgende week dinsdag al hun schaduw vooruitwerpen.

Arthur Japin(Oranje Zaal om 13.30 u)

Japin is een woordkunstenaar, ook op de bühne. Hij komt vertellen over het familiale incestdrama 'Maar buiten is het feest', zijn nieuwste roman.

Knack Focus Uur van de Literatuur A.H.J.Dautzenberg (Oranje Zaal om 14u)

Zijn interview met Lemmy van Motörhead, waarin die zich ontpopte tot financieel expert, werd gretig opgepikt door VPRO Gids en Humo. Tot bleek dat Dautzenberg alles uit zijn duim had gezogen. En ook zijn voormalige lidmaatschap van de Nederlandse 'pedopartij' deed heel wat stof opwaaien. Maar Dautzenberg is natuurlijk méér dan een relschopper. In zijn nieuwste boek 'Extra tijd' laat hij zowel Jean-Marie Pfaff als Jacques Derrida opdraven. Betreden op eigen risico. (SVDB)

Herman Brusselmans en Christophe Vekeman over uitzonderlijke vrouwen (Oranje Zaal om 15.30u)

Commentaar overbodig. Het hoeft niet altijd over patserige auto's te gaan.

David Pefko en Peter Terrin (Oranje Zaal om 16.30u)

Door zijn bekroning met de AKO Literatuurprijs 2012 afgelopen maandag voor zijn roman 'Post mortem' is Peter Terrin top of the bill op deze BB. Normaal zou hij moeten komen vertellen over eenzaaamheid maar zelf vertelde hij me de avond van de uitreiking dat hij dat ietsje te beperkend vond. Misschien toch liever iets over die Porsche die hij met zijn prijzengeld wil aanschaffen. Hij wordt geflankeerd door David Pefko,de laatste Gouden Uil-winnaar.

Frank Hellemans

Meer details over de programmering voor 1 november en de themadag 'levenskracht van boeken' vindt u hier.

Allerheiligen staat heel toepasselijk in het teken van levenskrachtige boeken maar het aantal literaire schrijvers dat zijn zegje komt doen, valt ook op: van kersvers AKO-prijswinnaar Peter Terrin tot enfant terrible A.H.J. Dautzenberg en ladies' man Arthur Japin.Guillaume Van der Stighelen op zoek naar authenticiteit (Blauwe Zaal om 12.30u)Sinds Van der Stighelen zijn reclamebedrijf vaarwel zei, is hij alomtegenwoordig in de media. Zijn rondreis door de States bij reclamevrienden die hem vertellen hoe het er aan toe gaat in de publicitaire mores van de poltieke wereld, is een aanrader. Maar ondertussen schreef hij ook 'Echt', een boekje over eerlijkheid en authenticiteit. Daarover zal Van der Stighelen het vooral hebben. Al weet je maar nooit nu de Amerikaanse verkiezingen van volgende week dinsdag al hun schaduw vooruitwerpen.Arthur Japin(Oranje Zaal om 13.30 u)Japin is een woordkunstenaar, ook op de bühne. Hij komt vertellen over het familiale incestdrama 'Maar buiten is het feest', zijn nieuwste roman.Knack Focus Uur van de Literatuur A.H.J.Dautzenberg (Oranje Zaal om 14u)Zijn interview met Lemmy van Motörhead, waarin die zich ontpopte tot financieel expert, werd gretig opgepikt door VPRO Gids en Humo. Tot bleek dat Dautzenberg alles uit zijn duim had gezogen. En ook zijn voormalige lidmaatschap van de Nederlandse 'pedopartij' deed heel wat stof opwaaien. Maar Dautzenberg is natuurlijk méér dan een relschopper. In zijn nieuwste boek 'Extra tijd' laat hij zowel Jean-Marie Pfaff als Jacques Derrida opdraven. Betreden op eigen risico. (SVDB)Herman Brusselmans en Christophe Vekeman over uitzonderlijke vrouwen (Oranje Zaal om 15.30u) Commentaar overbodig. Het hoeft niet altijd over patserige auto's te gaan.David Pefko en Peter Terrin (Oranje Zaal om 16.30u)Door zijn bekroning met de AKO Literatuurprijs 2012 afgelopen maandag voor zijn roman 'Post mortem' is Peter Terrin top of the bill op deze BB. Normaal zou hij moeten komen vertellen over eenzaaamheid maar zelf vertelde hij me de avond van de uitreiking dat hij dat ietsje te beperkend vond. Misschien toch liever iets over die Porsche die hij met zijn prijzengeld wil aanschaffen. Hij wordt geflankeerd door David Pefko,de laatste Gouden Uil-winnaar.Frank Hellemans