Het werd hier al gesignaleerd nog voordat Stefan Hertmans de AKO Literatuurprijs op 13 november effectief op zijn naam schreef: bij eventuele winst zou de verkoop van 'Oorlog en terpentijn' opnieuw een boost krijgen. Hertmans' familieroman dreigde in de week van 3 tot en met 9 november immers uit de top 10 van best verkochte romans te tuimelen. Hij stond toen op plaats 10 van de fictiehitparade. Een week na de uitreiking van de prijs aan Hertmans klimt 'Oorlog en terpentijn' nu weer naar de tweede stek in de commerciële verkoopsranking van best verkochte fictie in Vlaanderen.

'Oorlog en terpentijn' van Stefan Hertmans, .
'Oorlog en terpentijn' van Stefan Hertmans © .

Ook in Nederland is er een steile klim voor Hertmans' oorlogs- en familie-epos weggelegd. In de Bestseller60 - waarin alle genres aan bod komen - komt Hertmans uit het niets naar plaats 5 geschoten. Dankzij de AKO lijkt er dus een tweede (verkoops)leven weggelegd voor zijn roman die al in augustus 2013 verscheen.

Tegen de tijdgeest

Ondertussen blijft Griet Op De Beeck de romanverkoop domineren met 'Kom hier dat ik u kus' op nummer 1 en 'Vele hemels boven de zevende', haar debuut, op nummer 4. Pieter Aspe voert met 'Zonder voorschrift' als vanouds de lijst van best verkochte spannende romans aan terwijl Paul Claes met 'Kinderen van Rousseau', zijn pamflet tegen de tijdgeest, op de negende plaats binnenkomt in de top 10 van best scorende non-fictie.

'Kinderen van Rousseau' van Paul Claes, GF
'Kinderen van Rousseau' van Paul Claes © GF

Frank Hellemans

Het werd hier al gesignaleerd nog voordat Stefan Hertmans de AKO Literatuurprijs op 13 november effectief op zijn naam schreef: bij eventuele winst zou de verkoop van 'Oorlog en terpentijn' opnieuw een boost krijgen. Hertmans' familieroman dreigde in de week van 3 tot en met 9 november immers uit de top 10 van best verkochte romans te tuimelen. Hij stond toen op plaats 10 van de fictiehitparade. Een week na de uitreiking van de prijs aan Hertmans klimt 'Oorlog en terpentijn' nu weer naar de tweede stek in de commerciële verkoopsranking van best verkochte fictie in Vlaanderen.Ook in Nederland is er een steile klim voor Hertmans' oorlogs- en familie-epos weggelegd. In de Bestseller60 - waarin alle genres aan bod komen - komt Hertmans uit het niets naar plaats 5 geschoten. Dankzij de AKO lijkt er dus een tweede (verkoops)leven weggelegd voor zijn roman die al in augustus 2013 verscheen.Tegen de tijdgeestOndertussen blijft Griet Op De Beeck de romanverkoop domineren met 'Kom hier dat ik u kus' op nummer 1 en 'Vele hemels boven de zevende', haar debuut, op nummer 4. Pieter Aspe voert met 'Zonder voorschrift' als vanouds de lijst van best verkochte spannende romans aan terwijl Paul Claes met 'Kinderen van Rousseau', zijn pamflet tegen de tijdgeest, op de negende plaats binnenkomt in de top 10 van best scorende non-fictie.Frank Hellemans