De boekensite van Knack.be zal vanaf vrijdag elke dag enkele belangrijke literaire highlights voor de dag nadien in het zonnetje zetten. Kwestie van u in het immense aanbod van boeken, schrijvers én literaire activiteiten toch enigszins wegwijs te maken.

WO I en Cicero

Op zaterdag 31 oktober, het weekend voor de herfstvakantie, start traditioneel de Boekenbeurs in Antwerp Expo. En de dag erna, op Allerheiligen, worden al onmiddellijk enkele grote kanonnen van stal gehaald: historicus Ian Kershaw bijvoorbeeld komt er dan spreken over de Eerste Wereldoorlog en thrillerauteur Robert Harris zal er het laatste deel van zijn Cicero-trilogie komen toelichten.

Meer dan 800 schrijvers

Ondertussen is er al de vooropening geweest op vrijdagavond voor de talloze genodigden uit het wereldje, met de uitreiking van de literaire Debuutprijs aan Lara Taveirne. De rest van de Boekenbeurs zijn er elke dag wel enkele interessante interviews met auteurs te beleven. In totaal worden er ongeveer 800 schrijvers verwacht. Daarnaast zijn er ook de themadagen - zoals onder andere Ladies Night op dinsdag 3 november of de Knack-dag op donderdag 5 november en de literaire nocturne op dinsdag 10 november - die hier al eens op een rijtje werden gezet.

Entree boekenfeest

Teveel om op te noemen dus en daarom willen wij u de bomen door het bos wijzen. Noteer alvast dat tickets voor volwassenen normaliter 10 euro kosten, en dat u ook al thuis uw ticket voor 9 euro kan afprinten en daardoor de rijen aan de kassa's vóór zijn. Er zijn heel wat reductietarieven - voor kinderen en tieners én 60-plussers bijvoorbeeld - én specials waardoor de entree tot het boekenfeest heel wat goedkoper wordt.

Frank Hellemans

WO I en CiceroOp zaterdag 31 oktober, het weekend voor de herfstvakantie, start traditioneel de Boekenbeurs in Antwerp Expo. En de dag erna, op Allerheiligen, worden al onmiddellijk enkele grote kanonnen van stal gehaald: historicus Ian Kershaw bijvoorbeeld komt er dan spreken over de Eerste Wereldoorlog en thrillerauteur Robert Harris zal er het laatste deel van zijn Cicero-trilogie komen toelichten.Meer dan 800 schrijversOndertussen is er al de vooropening geweest op vrijdagavond voor de talloze genodigden uit het wereldje, met de uitreiking van de literaire Debuutprijs aan Lara Taveirne. De rest van de Boekenbeurs zijn er elke dag wel enkele interessante interviews met auteurs te beleven. In totaal worden er ongeveer 800 schrijvers verwacht. Daarnaast zijn er ook de themadagen - zoals onder andere Ladies Night op dinsdag 3 november of de Knack-dag op donderdag 5 november en de literaire nocturne op dinsdag 10 november - die hier al eens op een rijtje werden gezet.Entree boekenfeestTeveel om op te noemen dus en daarom willen wij u de bomen door het bos wijzen. Noteer alvast dat tickets voor volwassenen normaliter 10 euro kosten, en dat u ook al thuis uw ticket voor 9 euro kan afprinten en daardoor de rijen aan de kassa's vóór zijn. Er zijn heel wat reductietarieven - voor kinderen en tieners én 60-plussers bijvoorbeeld - én specials waardoor de entree tot het boekenfeest heel wat goedkoper wordt.Frank Hellemans