Adil El Arbi zoekt 100 lezers voor lezersjury Fintro Literatuurprijs

Filmregisseur Adil El Arbi is de voorzitter van de lezersjury van de Fintro Literatuurprijs 2016. © Kaat Pype

Naast de vakjury heeft de Fintro Literatuurprijs, de vroegere Gouden Boekenuil, ook een lezersjury. Iedereen vanaf 16 jaar kan zich hiervoor vanaf vandaag kandidaat stellen.

Naast de vakjury van de Fintro Literatuurprijs, dit jaar voorgezeten door VRT-journaliste Kathleen Cools, is er ook een lezersjury die haar publieksprijs uitreikt voor beste Nederlandstalige boek van het afgelopen jaar. Wie graag deel wil uitmaken van deze 100-koppige lezersjury, onder leiding van filmregisseur Adil El Arbi, kan vanaf vandaag tot 2 maart zich daarvoor aanmelden.

Shortlist lezen

De vakjury buigt zich al enkele maanden over de volledige boekenoogst van het voorbije jaar 2015. Zij maakt op 6 april de shortlist bekend en de lezersjury gaat vervolgens met deze vijf boeken aan de slag.

Op 5 juni maken beide jury’s dan hun winnaar bekend. Die van de vakjury ontvangt 25.000 euro en die van de lezersjury 2.500 euro.

Ouder dan 16 jaar

Iedereen die graag leest kan zich dus kandidaat stellen voor deze lezersjury indien hij of zij ouder is dan 16 jaar wel te verstaan.

Vorig jaar was Mark Schaevers aan het feest met ‘Orgelman’ terwijl de lezersjury voor ‘De consequenties’ koos van Niña Weijers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content