Maghrebijnse literatuuravond in De Beursschouwburg

Op dinsdag 14 juni vindt in de Beursschouwburg in Brussel een gratis evenement plaats over literatuur uit de Maghreb. De avond wordt georganiseerd door deBuren in samenwerking met de Berberbibliotheek. Er zullen fragmenten voorgelezen worden uit eerder vertaalde boeken, maar de Berberbibliotheek brengt ook werken uit de Berbers-Marokkaanse literatuur die nog nooit vertaald werden. Naast Rachida Lamrabet is ook Vitalski van de partij als moderator die vertaler Hester Tollenaar en auteur Hassan Bahara zal introduceren. De avond is gratis, maar u moet wel reserveren via info@deburen.eu.

Leonard Cohen wint Asturia-prijs De Canadese singer-songwriter Leonard Cohen wint dit jaar de Prins van Asturias-prijs voor de letteren. De 77-jarige Cohen staat vooral bekend als zanger, maar is ook schrijver en dichter. De prijs komt als een verrassing, Cohen laat onder meer de bekende Britse schrijver Ian McEwan achter zich. Hij krijgt de Spaanse prijs omdat hij met zijn songteksten en poëzie een "literair oeuvre opbouwde dat drie generaties beïnvloed heeft", aldus de jury. Aan de prijs hangt een cheque van 50.000 euro vast.

Maghrebijnse literatuuravond in De Beursschouwburg Op dinsdag 14 juni vindt in de Beursschouwburg in Brussel een gratis evenement plaats over literatuur uit de Maghreb. De avond wordt georganiseerd door deBuren in samenwerking met de Berberbibliotheek. Er zullen fragmenten voorgelezen worden uit eerder vertaalde boeken, maar de Berberbibliotheek brengt ook werken uit de Berbers-Marokkaanse literatuur die nog nooit vertaald werden. Naast Rachida Lamrabet is ook Vitalski van de partij als moderator die vertaler Hester Tollenaar en auteur Hassan Bahara zal introduceren. De avond is gratis, maar u moet wel reserveren via info@deburen.eu. Leonard Cohen wint Asturia-prijs De Canadese singer-songwriter Leonard Cohen wint dit jaar de Prins van Asturias-prijs voor de letteren. De 77-jarige Cohen staat vooral bekend als zanger, maar is ook schrijver en dichter. De prijs komt als een verrassing, Cohen laat onder meer de bekende Britse schrijver Ian McEwan achter zich. Hij krijgt de Spaanse prijs omdat hij met zijn songteksten en poëzie een "literair oeuvre opbouwde dat drie generaties beïnvloed heeft", aldus de jury. Aan de prijs hangt een cheque van 50.000 euro vast.