"Ik wil een Singer wij willen een Singer wij eisen een Singer wat wij willen is ons recht ein fester Burg ist unser Gott Panem et Singerem (...)." Het bekende 'Huldegedicht aan Singer' - met het befaamde slot "SINGERS NAAIMASJIEN IS DE BESTE" - werd in het Brusselse antiquariaat The Romantic Agony voor 9.000 euro geveild.

3.000 euro per bladzijde

Het Singer-gedicht is geschreven op drie vellen papier en werd vooraf getaxeerd op maximaal 2.000 euro. Het bleek dus een veelvoud op te brengen: 9.000 euro in totaal of 3.000 euro per bladzijde. Niet slecht voor een avantgardistische proeve van poëtische copywriting.

Op dezelfde veiling werden ook nog 10 brieven van Van Ostaijen verkocht voor samen 9.000 euro. Het overgrote deel van Paul van Ostaijens oorspronkelijke werk sluimert in het Antwerpse Letterenmuseum maar nu en dan duiken dus nog kleinere stukken op die de kas van de erven Van Ostaijen spekken. In dit geval ging het om de erven Gaston Burssens die als boezemvriend van de Antwerpse dandy heel wat Van Ostaijen-originalia in portefeuille had.

Frank Hellemans

"Ik wil een Singer wij willen een Singer wij eisen een Singer wat wij willen is ons recht ein fester Burg ist unser Gott Panem et Singerem (...)." Het bekende 'Huldegedicht aan Singer' - met het befaamde slot "SINGERS NAAIMASJIEN IS DE BESTE" - werd in het Brusselse antiquariaat The Romantic Agony voor 9.000 euro geveild.3.000 euro per bladzijdeHet Singer-gedicht is geschreven op drie vellen papier en werd vooraf getaxeerd op maximaal 2.000 euro. Het bleek dus een veelvoud op te brengen: 9.000 euro in totaal of 3.000 euro per bladzijde. Niet slecht voor een avantgardistische proeve van poëtische copywriting.Op dezelfde veiling werden ook nog 10 brieven van Van Ostaijen verkocht voor samen 9.000 euro. Het overgrote deel van Paul van Ostaijens oorspronkelijke werk sluimert in het Antwerpse Letterenmuseum maar nu en dan duiken dus nog kleinere stukken op die de kas van de erven Van Ostaijen spekken. In dit geval ging het om de erven Gaston Burssens die als boezemvriend van de Antwerpse dandy heel wat Van Ostaijen-originalia in portefeuille had.Frank Hellemans