Al voor de zesde keer organiseert het Davidsfonds in heel Vlaanderen literaire ontbijtevenementen met vaak ook een streepje muziek. Zondag 24 januari is iedereen welkom op 200 verschillende locaties in heel Vlaanderen om er te genieten van matineuze literatuur in al haar genres.

Muzikale accenten

GF
© GF

Iedereen van naam en faam in het Vlaamse literaire wereldje treedt die zondag wel ergens op bij een croissant en een koffie: van Griet Op de Beeck (in Ekeren) tot Koen Peeters (in Lichtaart), Bavo Claes (in Reet), Bart Moeyaert (in Onze-Lieve-Vrouw-Waver), Christophe Vekeman (Sint-Jans-Molenbeek) en Knack-redacteur Chris De Stoop (in Kortrijk).

Ook muzikale accenten worden niet geschuwd in de programmering. Zo komt Fred Brouwers, het muzikale geheugen van Vlaanderen, in Outer vertellen over het leven van zijn lievelingscomponisten terwijl de dood van Serge Gainsbourg door diens biograaf-performer Rudolf Hecke in Torhout wordt herdacht met een medley van zijn bekendste liedjes.

Goochelen en James Joyce

Ook de Eerste Wereldoorlog, speciale programma's voor de kleinsten tot zelfs uiteenzettingen over de kunst van het goochelen of over James Joyce en 100 jaar 'Pallieter' krijg je die ochtend als extraatje bij de brunch.

Al voor de zesde keer organiseert het Davidsfonds in heel Vlaanderen literaire ontbijtevenementen met vaak ook een streepje muziek. Zondag 24 januari is iedereen welkom op 200 verschillende locaties in heel Vlaanderen om er te genieten van matineuze literatuur in al haar genres.Muzikale accentenIedereen van naam en faam in het Vlaamse literaire wereldje treedt die zondag wel ergens op bij een croissant en een koffie: van Griet Op de Beeck (in Ekeren) tot Koen Peeters (in Lichtaart), Bavo Claes (in Reet), Bart Moeyaert (in Onze-Lieve-Vrouw-Waver), Christophe Vekeman (Sint-Jans-Molenbeek) en Knack-redacteur Chris De Stoop (in Kortrijk).Ook muzikale accenten worden niet geschuwd in de programmering. Zo komt Fred Brouwers, het muzikale geheugen van Vlaanderen, in Outer vertellen over het leven van zijn lievelingscomponisten terwijl de dood van Serge Gainsbourg door diens biograaf-performer Rudolf Hecke in Torhout wordt herdacht met een medley van zijn bekendste liedjes.Goochelen en James JoyceOok de Eerste Wereldoorlog, speciale programma's voor de kleinsten tot zelfs uiteenzettingen over de kunst van het goochelen of over James Joyce en 100 jaar 'Pallieter' krijg je die ochtend als extraatje bij de brunch.