Nog tot 19 juni loopt er in het Haagse Meermannomuseum/Huis van het Boek, vlakbij het Centraal Station in Den Haag, een fascinerende kleine expositie over 65 jaar 'Peanuts', de bekende en ook bij ons waanzinnig populaire strip, met de bijdehandse beagle Snoopy en baasje Charlie Brown, manager van het slechtste baseballteam ever, als centrale figuren. Ook Linus, vriend van Charlie Brown en steevast in beeld gebracht met zijn eeuwige dekentje kreeg een iconische status.

Welbespraakte hond Snoopy

In Vlaanderen werd de strip van Charles M. Schulz (1922-2000) een begrip dankzij Guy Mortier die hem jarenlang in het weekblad Humo bracht. Schulz begon met de strip in oktober 1950 en besliste bij testament dat de figuurtjes na zijn dood met hem mee in het graf gingen. De strip wordt nog steeds veel herdrukt in kranten en afleveringen ervan worden gebundeld in stripalbums. In Amerika verschijnt sinds 2004 het verzameld werk dat uit 25 delen zal gaan bestaan en dat alle ooit verschenen strips bevat.

In het Meermannomuseum focust de tentoonstelling onder andere op de manier waarop Snoopy van een huisdier op vier poten met een smalle lange snuit zich tot een welbespraakte hond op twee benen met een kortere, rondere snuit ontwikkelde. De expositie kwam er dankzij de inbreng van een privécollectioneur.

Nog tot 19 juni loopt er in het Haagse Meermannomuseum/Huis van het Boek, vlakbij het Centraal Station in Den Haag, een fascinerende kleine expositie over 65 jaar 'Peanuts', de bekende en ook bij ons waanzinnig populaire strip, met de bijdehandse beagle Snoopy en baasje Charlie Brown, manager van het slechtste baseballteam ever, als centrale figuren. Ook Linus, vriend van Charlie Brown en steevast in beeld gebracht met zijn eeuwige dekentje kreeg een iconische status.Welbespraakte hond SnoopyIn Vlaanderen werd de strip van Charles M. Schulz (1922-2000) een begrip dankzij Guy Mortier die hem jarenlang in het weekblad Humo bracht. Schulz begon met de strip in oktober 1950 en besliste bij testament dat de figuurtjes na zijn dood met hem mee in het graf gingen. De strip wordt nog steeds veel herdrukt in kranten en afleveringen ervan worden gebundeld in stripalbums. In Amerika verschijnt sinds 2004 het verzameld werk dat uit 25 delen zal gaan bestaan en dat alle ooit verschenen strips bevat. In het Meermannomuseum focust de tentoonstelling onder andere op de manier waarop Snoopy van een huisdier op vier poten met een smalle lange snuit zich tot een welbespraakte hond op twee benen met een kortere, rondere snuit ontwikkelde. De expositie kwam er dankzij de inbreng van een privécollectioneur.