Vijfhonderd auteurs uit de hele wereld uiten in een open brief hun bezorgdheid over onze privacy. De Standaard publiceert die brief, net als onder meer The Guardian, Le Monde, Frankfurter Allgemeine, El País en De Volkskrant. Met hun brief roepen de auteurs op tot democratie in het digitale tijdperk en een bevrijding van de 'bespioneerde mens'.

'Wij eisen voor alle mensen het recht om te beslissen in welke mate hun persoonlijke gegevens mogen worden verzameld, bewaard en verwerkt.' De 500 auteurs roepen de VN op het centrale belang van de burgerrechten in het digitale tijdperk te erkennen en vast te leggen in een internationaal verdrag tot bescherming van de digitale rechten.'

In eigen land ondertekenden onder meer Saskia De Coster, Luuk Gruwez, Bart Moeyaert, Elvis Peeters, Walter Van den Broeck, Miriam Van hee, David van Reybroeck, Annelies Verbeke, Paul Verhaeghe en Joke van Leeuwen de brief.

De petitie kan getekend worden op www.change.org/surveillance.

(Belga/SD)

Vijfhonderd auteurs uit de hele wereld uiten in een open brief hun bezorgdheid over onze privacy. De Standaard publiceert die brief, net als onder meer The Guardian, Le Monde, Frankfurter Allgemeine, El País en De Volkskrant. Met hun brief roepen de auteurs op tot democratie in het digitale tijdperk en een bevrijding van de 'bespioneerde mens'.'Wij eisen voor alle mensen het recht om te beslissen in welke mate hun persoonlijke gegevens mogen worden verzameld, bewaard en verwerkt.' De 500 auteurs roepen de VN op het centrale belang van de burgerrechten in het digitale tijdperk te erkennen en vast te leggen in een internationaal verdrag tot bescherming van de digitale rechten.' In eigen land ondertekenden onder meer Saskia De Coster, Luuk Gruwez, Bart Moeyaert, Elvis Peeters, Walter Van den Broeck, Miriam Van hee, David van Reybroeck, Annelies Verbeke, Paul Verhaeghe en Joke van Leeuwen de brief. (Belga/SD)