Het somptueuze landhuis waar de Amerikaanse auteur F. Scott Fitzgerald tussen 1922 en 1924 'The great Gatsby' ('De grote Gatsby') heeft geschreven staat te koop, aldus The Guardian. Voor iets meer dan 3,4 miljoen euro (zo'n 3,8 miljoen US dollar) kan je zelf gaan rondslenteren in een mansion met 7 slaapkamers, 6 badkamers, een muziekkamer, diverse open haarden en een well groomed garden.

Meester-oplichter

F. Scott Fitzgerald op de cover van de Nederlandse vertaling., /
F. Scott Fitzgerald op de cover van de Nederlandse vertaling. © /

Fitzgerald schreef er zijn onsterfelijke novelle over de meester-oplichter Gatsby die na zijn verhuis in 1925 werd gepubliceerd, en sindsdien als wereldklassieker geldt. Hij woonde er samen met zijn vrouw Zelda en maakte toen op Long Island bij the rich and famous in de buurt wilde, mondaine feestjes mee die hij in zijn novelle verwerkte.

Het huis beslaat een oppervlakte van 464 vierkante meter en is slechts 32 km verwijderd van Manhattan.

Frank Hellemans

Het somptueuze landhuis waar de Amerikaanse auteur F. Scott Fitzgerald tussen 1922 en 1924 'The great Gatsby' ('De grote Gatsby') heeft geschreven staat te koop, aldus The Guardian. Voor iets meer dan 3,4 miljoen euro (zo'n 3,8 miljoen US dollar) kan je zelf gaan rondslenteren in een mansion met 7 slaapkamers, 6 badkamers, een muziekkamer, diverse open haarden en een well groomed garden.Meester-oplichterFitzgerald schreef er zijn onsterfelijke novelle over de meester-oplichter Gatsby die na zijn verhuis in 1925 werd gepubliceerd, en sindsdien als wereldklassieker geldt. Hij woonde er samen met zijn vrouw Zelda en maakte toen op Long Island bij the rich and famous in de buurt wilde, mondaine feestjes mee die hij in zijn novelle verwerkte.Het huis beslaat een oppervlakte van 464 vierkante meter en is slechts 32 km verwijderd van Manhattan. Frank Hellemans