De boekenverkoop in Vlaanderen ging in 2013 met 2,6% achteruit. De daling manifesteert zich in zo goed als alle genres. Behalve de strips die een omzetstijging lieten noteren van 10 %. Het meest succesvolle boek in 2013 in Vlaanderen was 'Inferno' van Dan Brown.

Vlaamse top 10 van 2013

1. Inferno - Dan Brown (Uitgeverij Luitingh)

2. Dagelijkse kost 5 - Jeroen Meus (Van Halewyck)

3. En uit de bergen kwam de echo - Khaled Hosseini (De Bezige Bij)

4. Puur genieten en toch gezond en slank / 2 - Pascale Naessens (Uitgeverij Lannoo)

5. Amoras 1 Suske - Willy Vandersteen/ Marc Legendre (Standaard uitgeverij)

6. Ons kookboek - KVLV (KVLV)

7. De Kiekeboes / 136 Schijnheilig bloed - Merho (Standaard uitgeverij)

8. Vijftig tinten grijs - E.L. James (Uitgeverij Prometheus)

9. De Kiekeboes / 135 Code E - Merho (Standaard uitgeverij)

10. Het laatste bevel - Pieter Aspe (Manteau)

De absolute top 10 van best verkochte boeken in 2013 is dus meer dan ooit het domein geworden van internationale bestsellerauteurs, kookboekencoryfeeën, zoals Jeroen Meus en Pascale Naessens, stripmakers en een verdwaalde Vlaamse thrillerauteur, zoals Pieter Aspe. In het genre van het literaire boek scoorde 'De laatkomer' van Dimitri Verhulst het best.

Duitsland houdt stand

Dat het Vlaamse boek achteruitboerde in de verkoop is een algemeen Europees fenomeen. In Nederland boette de verkoop 6,4 % in. Alleen in Duitsland bleef de boekenbranche relatief ongehavend met een lichte omzetdaling van 0,2 %.

(Bron: Persbericht Boek.be) FH

De boekenverkoop in Vlaanderen ging in 2013 met 2,6% achteruit. De daling manifesteert zich in zo goed als alle genres. Behalve de strips die een omzetstijging lieten noteren van 10 %. Het meest succesvolle boek in 2013 in Vlaanderen was 'Inferno' van Dan Brown. Vlaamse top 10 van 20131. Inferno - Dan Brown (Uitgeverij Luitingh) 2. Dagelijkse kost 5 - Jeroen Meus (Van Halewyck) 3. En uit de bergen kwam de echo - Khaled Hosseini (De Bezige Bij) 4. Puur genieten en toch gezond en slank / 2 - Pascale Naessens (Uitgeverij Lannoo) 5. Amoras 1 Suske - Willy Vandersteen/ Marc Legendre (Standaard uitgeverij) 6. Ons kookboek - KVLV (KVLV) 7. De Kiekeboes / 136 Schijnheilig bloed - Merho (Standaard uitgeverij) 8. Vijftig tinten grijs - E.L. James (Uitgeverij Prometheus) 9. De Kiekeboes / 135 Code E - Merho (Standaard uitgeverij) 10. Het laatste bevel - Pieter Aspe (Manteau) De absolute top 10 van best verkochte boeken in 2013 is dus meer dan ooit het domein geworden van internationale bestsellerauteurs, kookboekencoryfeeën, zoals Jeroen Meus en Pascale Naessens, stripmakers en een verdwaalde Vlaamse thrillerauteur, zoals Pieter Aspe. In het genre van het literaire boek scoorde 'De laatkomer' van Dimitri Verhulst het best. Duitsland houdt standDat het Vlaamse boek achteruitboerde in de verkoop is een algemeen Europees fenomeen. In Nederland boette de verkoop 6,4 % in. Alleen in Duitsland bleef de boekenbranche relatief ongehavend met een lichte omzetdaling van 0,2 %.(Bron: Persbericht Boek.be) FH