Bezoek virtueel het bureau van Elio Di Rupo in de Wetstraat 16

© Google Street View Special Collect
Simon Demeulemeester
Simon Demeulemeester Adjunct-hoofdredacteur Knack

In aanloop naar de nationale feestdag op 21 juli zet premier Elio Di Rupo virtueel de deuren open van de Wetstraat 16 en de Lambermont.

In aanloop naar de nationale feestdag op 21 juli zet premier Elio Di Rupo (PS) virtueel de deuren open van de Wetstraat 16 en de Lambermont.

Via Google Street View Special Collect zet premier Elio Di Rupo de deuren van zijn kabinet en ambtswoning open voor de geïnteresseerde Belg.

In de Wetstraat 16 zijn het het bureau, het kabinet en de Kanselarij (de administratie) van de premier gevestigd. De virtuele bezoeker kan een kijkje nemen op het gelijkvloers (traphal en vergaderzalen), de eerste verdieping (traphal en kantoor van de premier) en de vierde verdieping (gang en ministerraadzaal). In ‘de 16’ komen het kernkabinet en de ministerraad elke week samen. De Wetstraat 16 is dus een van de meest belangrijkste plaatsen van de vaderlandse politiek.

‘De Lambermont’ is de ambtswoning van de premier (Di Rupo woont er echter niet). Daar ontvangt hij belangrijke gasten uit binnen- en buitenland. Te bezichtigen in de Lambermont zijn: het gelijkvloers met de binnenkoer, inkomhal, wintertuin, grote vergaderzaal, spiegelzaal, eetzaal en traphal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content