Bert Schoofs (ex-Vlaams Belang) nieuwe directeur Vlaamse Volksbeweging

Bert Schoofs © Belga

Bert Schoofs wordt directeur van de Vlaamse Volksbeweging (VVB), een nieuwe functie binnen de VVB. Samen met voorzitter Bart De Valck zal hij onder meer instaan voor de communicatie.

De 49-jarige Bert Schoofs zetelde gedurende 15 jaar voor Vlaams Belang, maar stapte uit de partij nadat hij in 2014 als Limburgs lijsttrekker niet verkozen was geraakt. ‘De VVB mag niet stilzitten. Het is daarom belangrijk dat we onze organisatie inrichten op het betrekken van zoveel mogelijk mensen bij Vlaamse autonomie. De werking van de VVB moet zich daarop afstemmen. Nationaal en internationaal moeten we onze zichtbaarheid verder aanscherpen’, stelt voorzitter Bart De Valck in een mededeling.

De VVB was de voorbije jaren een beetje naar de achtergrond verdwenen tot de organisatie de voorbije maanden alsmaar luidere kritiek liet horen tegen het feit dat N-VA in een regering zonder communautair programma gestapt was. De organisatie liet ook duidelijk haar stem horen tijdens het conflict binnen de N-VA dat uiteindelijk leidde tot het opstappen van Hendrik Vuye en Veerle Wouters.

Schoofs neemt vanaf 1 oktober de functie van directeur van de VVB op zich. ‘Zo tekent hij garant voor een goede werking van het VVB-secretariaat en zal hij samen met de stafmedewerkers van de VVB de rol van drukkingsgroep en denktank ten volle waarmaken’, stelt De Valck.

Bert Schoofs reageerde zeer verheugd op zijn aanstelling. “Het is een kans die je maar eens in je leven krijgt. Vooral omdat het een functie is waarin je niet uit vanuit een partijpolitiek oogpunt aan de Vlaamse autonomie kan werken”, zei hij in een reactie aan Belga.

(Belga/SK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content