Bergbeklimmer vindt kostbare schat op Mont Blanc

De Mont Blanc in de Alpen © ImageGlobe

Een jonge Franse bergbeklimmer heeft op een gletsjer van de Mont Blanc een kistje met smaragden, saffieren en robijnen gevonden. De edelstenen komen waarschijnlijk uit een gecrasht vliegtuig en worden tussen de 100.000 en de 250.000 euro geschat.

De 20-jarige bergbeklimmer, die onderweg was op de Mont Blanc, vond het metalen kistje op de Bossonsgletsjer, ruim 4.300 meter boven het stadje Chamonix. Het kistje bevatte kleine zakjes met het opschrift ‘Made in India’, met daarin circa 100 smaragden, robijnen en saffieren die samen een geschatte waarde van 100.000 tot 246.000 euro hebben.

De man, die anoniem wil blijven, was zo eerlijk om zijn vondst aan de politie te overhandigen. Volgens de persberichten mag hij de in kleine zakjes verpakte stenen houden.

Gecrasht

Speurders gaan ervan uit dat het kistje zich aan boord bevond van een van twee Indische vliegtuigen die in 1950 en 1966 crashten op de gletsjer. Daarbij kwamen respectievelijk 58 en alle 117 inzittenden om het leven.

In augustus van vorig jaar werd op de gletsjer ook al een Indische diplomatentas gevonden. Die werd aan afgevaardigden van de Indiase ambassade overgedragen.

Partner Content