Belspelletjes worden verboden op Vlaams tv

© Belga

Via een aanpassing van het Mediadecreet zouden de belspelletjes tegen de zomer juridisch van de Vlaamse tv-schermen geweerd worden.

Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (SP.A) zal het uitzenden van belspelletjes op Vlaamse televisieomroepen verbieden. Ze werkt aan een ontwerp van wijziging van het Mediadecreet, dat ze tegen de zomer goedgekeurd wil zien door de Vlaamse regering. “Belspelletjes vallen in het Mediadecreet onder het zogenaamde telewinkelen. Belspelletjes kunnen apart gedefinieerd worden en via een aanpassing aan het Mediadecreet kunnen we het uitzenden ervan verbieden”, bevestigt de minister.

De belspelletjes kwamen twee weken geleden in opspraak na een undercoverreportage in het één-programma Basta. De reportage toonde aan dat belspelproducenten het niet al te nauw nemen met de regels en enkel uit zijn op woekerwinsten.

Daags nadien besloot de VMMa om de belspelletjes met onmiddellijke ingang van het scherm te halen, wat Lieten toejuichte.

Nadat VMMa de belspelletjes van zijn zenders VTM en 2BE haalde, zijn er op dit moment in Vlaanderen geen belspelletjes meer te zien. Lieten wil echter voorkomen dat zenders ze ooit terug zouden gaan uitzenden door juridisch de deur definitief te sluiten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content