‘Bellens (CEO Belgacom) handelt ook in vastgoed’

Didier Bellens, CEO van Belgacom. © BELGA

Didier Bellens, topman van het telecombedrijf Belgacom, wil een gebouw van het telecombedrijf verkopen aan een vennootschap waarvan hij zelf bestuurder is. Dat meldt De Morgen.

Het gebouw waarover de krant bericht, heet de StroBuilding en is gelegen in de Lebaeaustraat in Brussel. Er werken ongeveer 1.100 personeelsleden van Belgacom en Connectimmo, een dochterbedrijf dat het vastgoedpatrimonium beheert.

Sinds begin 2011 probeert de beursgenoteerde vastgoedgroep Immobel de hand te leggen op het pand, dat naar verluidt tussen 45 en 50 miljoen euro waard is. Immobel kreeg volgens De Morgen meer dan twee jaar geleden de technische plannen van het gebouw in handen. Op basis daarvan werkt het bedrijf in alle discretie een project uit waarin de StroBuilding wordt omgevormd tot een luxueus rust- en verzorgingstehuis met een driehonderdtal flats voor senioren.

Belangenconflict

Andere potentiële kopers en concurrenten zouden niet op de hoogte zijn, aangezien het pand niet officieel te koop werd gesteld.

Didier Bellens handelt als bestuurder van Immobel niet in eigen naam. Dat gebeurt via de bvba Arsema, die werd opgericht door gewezen Belgacom-manager Pierre-Eric Evrard. Bellens zou intern zelf hebben gesignaleerd dat er een mogelijk belangenconflict is. Maar het dossier ligt volgens De Morgen wel in handen van Concetta Fagard en financieel directeur Ray Stewart, twee vertrouwelingen van Bellens. Bij Immobel houdt CEO Gaëtan Piret zich bezig met het dossier.

Belgacom-CEO Bellens werd eerder al in verdenking gesteld voor een ‘verdachte vastgoeddeal’ in Bergen. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content