Bellens: ‘Betwist feiten die mij ten laste worden gelegd’

© Belga

Voor aanvang van de persconferentie rond de kwartaalresultaten, las de Belgacom-topman een een korte verklaring voor.

Belgacom-topman Didier Bellens betwist de feiten die hem ten laste worden gelegd. Hij zei dat vrijdag voor aanvang van de persconferentie over de kwartaalresultaten van het bedrijf.

Bellens las een korte verklaring voor, maar wil geen verdere commentaar geven op het gerechtelijk onderzoek. De Belgacom-topman zei vertrouwen te hebben in justitie.

“We zijn hier om te praten over de strategie, over de operationele en financiële resultaten, zoals we elk jaar doen”, zei Bellens aan de massaal aanwezige perslui. “We gaan enkel vragen die hiermee verband houden beantwoorden”.

Verdenking

Donderdag raakte bekend dat het gerecht in Bergen Bellens in verdenking heeft gesteld van passieve corruptie. Edmée De Groeve, gewezen voorzitster van onder andere de Nationale Loterij, is in verdenking gesteld van actieve corruptie.

Het gerecht verwijt Bellens de verkoop van een gebouw van Belgacom in Bergen aan een privévastgoedfirma die door De Groeve geleid wordt. Het gebouw zou onder de marktprijs verkocht zijn en Bellens zou daar persoonlijk voordeel uit gehaald hebben.

De raad van bestuur van Belgacom is donderdag bijeengekomen en zegde het vertrouwen in Bellens voorlopig niet op. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content