Video | Nieuws

Belgische whisky op Schotse wijze

In de Mechelse brouwerij Het Anker is de eerste Belgische whisky voorgesteld die gestookt is volgens de Schotse traditie. Dat wil zeggen dat hij in koperen ketels wordt gemaakt. Het Anker maakt het bier Gouden Carolus en dat bier dient ook als basis voor de whisky. De familie achter de brouwerij heeft een verleden als jeneverstokers en dat wordt nu nieuw leven ingeblazen onder de naam Stokerij De Molenberg. De koperen stookketels moeten een zuiver en verfijnd distillaat garanderen. Het eindproduct isi een drie jaar oude graanwhisky met een alcoholvolume van 46% en een volle smaak met toetsen van hout en vanille. Buitenlandse specialisten helpen bij het distilleer- en rijpingsproces. De whisky is vanaf zondag verkrijgbaar bij de brouwerij, later zullen wellicht ook de betere drankenhandelaars volgen.

In de Mechelse brouwerij Het Anker is de eerste Belgische whisky voorgesteld die gestookt is volgens de Schotse traditie. Dat wil zeggen dat hij in koperen ketels wordt gemaakt. Het Anker maakt het bier Gouden Carolus en dat bier dient ook als basis voor de whisky. De familie achter de brouwerij heeft een verleden als jeneverstokers en dat wordt nu nieuw leven ingeblazen onder de naam Stokerij De Molenberg. De koperen stookketels moeten een zuiver en verfijnd distillaat garanderen. Het eindproduct isi een drie jaar oude graanwhisky met een alcoholvolume van 46% en een volle smaak met toetsen van hout en vanille. Buitenlandse specialisten helpen bij het distilleer- en rijpingsproces. De whisky is vanaf zondag verkrijgbaar bij de brouwerij, later zullen wellicht ook de betere drankenhandelaars volgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content