Belgische politici reageren: ‘Donker en stil. Zonder woorden’

Parijzenaars, die de aanslagen overleefd hebben, wandelen in de buurt van concertzaal Bataclan © REUTERS

Premier Charles Michel (MR) veroordeelt via Twitter een “nieuwe tragedie in Parijs” en spreekt zijn medeleven uit tegenover de slachtoffers en hun families. “België staat aan de zijde van Frankrijk”, aldus Michel. Ook andere politici drukten via Twitter hun ongeloof en medeleven uit. Vlaams minister Hilde Crevits was in Parijs tijdens de aanslagen.

“Mijn gedachten gaan naar de slachtoffers van het blinde geweld in Parijs. Ik denk aan de families, de vrienden en alle Fransen, zegt ook minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR).

Ex-premier en PS-voorzitter Elio Di Rupo gaf aan “sprakeloos te zijn over de horror in Parijs”.

“Al mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun families.” Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) tweette “geschokt” te zijn over wat gebeurt in Parijs, en drukte eveneens zijn medeleven uit.

De voorzitter van zijn partij, Bart De Wever, noemde de aanslagen “afschuwelijk”.

“Onwezenlijke gebeurtenissen”, noemt vicepremier en minister van Economie Kris Peeters (CD&V) de aanslagen. “Diep medeleven aan naasten van slachtoffers, en de Franse bevolking. Moed aan hulpdiensten ter plekke.”

Vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) schrijft dat “Frankrijk opnieuw in zijn hart is getroffen”.

“Rode Duivels spelen hemels… Intussen lijkt in Parijs de hel los te barsten #paris #shooting. Wat een onwezenlijke tijden…”, schreef vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open VLD).

“Er is alleen plaats voor afschuw en afkeer”, tweet ook SP.A-voorzitter John Crombez. “Sterkte aan iedereen die getroffen is.”

‘Donker en stil’

Voorzitster van Groen Meyrem Almaci noemt de aanslagen “een onnoemelijk drama”.

“Stop de haat, stop het terrorisme, stop de oorlog”, vraagt PVDA-voorzitter Peter Mertens.

Voorzitter van het Vlaams Belang Tom Van Grieken, roept de regering via Twitter op om net als de Franse overheid de grenzen te sluiten.

“Wij zijn sterker dan terreur”, schrijft Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD).

“Alle idiote theorieën verdwijnen absoluut in het niets ivm wat nu in Parijs gebeurt. Vrijheid, blijheid; neen dankjewel! Intriest”, aldus Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA).

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) laat tot slot via Twitter weten dat ze in Parijs was op het moment van de aanslagen. “In Parijs. Donker en stil, behalve de sirenes… Zonder woorden.”

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content