‘Belgische missie in Afghanistan kent nog geen einddatum’

Er is nog geen precieze einddatum vastgelegd voor de Belgische missie in Afghanistan, zegt chef Defensie Charles-Henri Delcour.

De missie op de luchthaven van Kaboel loopt volgend jaar af, maar wanneer precies is dus nog niet geweten, dat bevestigde chef Defensie Charles-Henri Delcour op een bezoek aan de Belgische troepen in Afghanistan.

De Belgische regering besliste begin juli om zijn bondgenoten voor te stellen het Belgische contingent op de luchthaven van Kaboel volledig terug te trekken in de loop van 2012.

300 Belgische militairen

De Belgische aanwezigheid bestaat uit zo’n 300 militairen die er de luchthaven beschermen. De luchthaven van Kaboel is een vitaal knooppunt voor de internationale troepenmacht die in Afghanistan gelegerd ligt.

Gedurende de hele opdracht – sinds 2003 – kreeg de luchthaven nooit af te rekenen met een zware aanslag. “Een bewijs dat onze waakzaamheid zijn vruchten afwerpt”, oordeelt Delcour, die nog geen weet heeft van mogelijke opvolgers. “De gesprekken binnen (NAVO-hoofdkwartier) SHAPE zijn nog steeds aan de gang.” (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content