"Enkele jaren geleden hebben we reeds een petitie tegen het zwembad gehouden, en de bezorgdheden zijn nog steeds aanwezig", startte Mieke Smets, woordvoerder van het buurtcomité, haar betoog. "In de buurt is er erg veel overlast door hangjongeren. Ze zorgen voor geluidshinder, laten afval achter en richten schade aan. Als de zwemvijver er komt, zal de overlast alleen maar meer toenemen." Het stadsbestuur van Leuven wil de Vaartkom verder herinrichten met een zwemvijver, aan het einde van het kanaal. Een ontwerpteam werkt momenteel aan de concrete plannen van de vijver en de volledige site. Of er een inkomprijs gevraagd zal worden en of er bepaalde openingsuren voorzien zijn, is nog niet duidelijk. Naast de vijver worden ook de oevers van de Vaartkom heringericht met meer groen en speeltuigen. De kostprijs van het volledige project wordt op dit moment geraamd op 11 miljoen euro. Het buurtcomité was daarnaast niet te spreken over het, volgens hen, gebrek aan participatie door burgers. Op een 13-koppige jury die de ontwerpen overziet, zijn er twee die de buurt vertegenwoordigen. "Dat is compleet ontoereikend", zei Smets. "Wij stellen voor dat er minstens een à twee inwoners per gebouw aan de Vaart mee aan tafel kunnen zitten." In oktober zou het ontwerp van de site klaar moeten zijn. (Belga)

"Enkele jaren geleden hebben we reeds een petitie tegen het zwembad gehouden, en de bezorgdheden zijn nog steeds aanwezig", startte Mieke Smets, woordvoerder van het buurtcomité, haar betoog. "In de buurt is er erg veel overlast door hangjongeren. Ze zorgen voor geluidshinder, laten afval achter en richten schade aan. Als de zwemvijver er komt, zal de overlast alleen maar meer toenemen." Het stadsbestuur van Leuven wil de Vaartkom verder herinrichten met een zwemvijver, aan het einde van het kanaal. Een ontwerpteam werkt momenteel aan de concrete plannen van de vijver en de volledige site. Of er een inkomprijs gevraagd zal worden en of er bepaalde openingsuren voorzien zijn, is nog niet duidelijk. Naast de vijver worden ook de oevers van de Vaartkom heringericht met meer groen en speeltuigen. De kostprijs van het volledige project wordt op dit moment geraamd op 11 miljoen euro. Het buurtcomité was daarnaast niet te spreken over het, volgens hen, gebrek aan participatie door burgers. Op een 13-koppige jury die de ontwerpen overziet, zijn er twee die de buurt vertegenwoordigen. "Dat is compleet ontoereikend", zei Smets. "Wij stellen voor dat er minstens een à twee inwoners per gebouw aan de Vaart mee aan tafel kunnen zitten." In oktober zou het ontwerp van de site klaar moeten zijn. (Belga)