Het vuur in de vier verdiepingen tellende woning werd omstreeks 03.00 uur opgemerkt. Bij aankomst van de brandweer bleek het gebouw grotendeels in lichterlaaie te staan. Een aantal bewoners had zichzelf al in veiligheid gebracht, anderen moesten door de brandweer geëvacueerd worden.

Uiteindelijk raakten 31 bewoners gewond of bevangen door de rook. Drie bewoners waren er erg aan toe, en één van hen is in de loop van de voormiddag in het ziekenhuis overleden. Ook drie brandweerlui raakten bij de bluswerken bevangen door de rook, terwijl een vierde brandwonden opliep.

Een groot deel van de uitgerukte brandweerlui heeft ondertussen de plaats verlaten. Het medisch interventieplan werd in werking gesteld, maar is intussen opgeheven, zo meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. Zes aanpalende woningen werden in de loop van maandagochtend ontruimd.

Puzzelwerk

Het kostte de hulpdiensten flink wat moeite om voor alle gewonden plaats te vinden in het ziekenhuis, aangezien de Brusselse ziekenhuizen al zwaar belast zijn door de coronapandemie, aldus de brandweerwoordvoerder.

'Uiteindelijk hebben we voor alle slachtoffers een plaats gevonden', zegt Derieuw. 'Ze zijn verspreid over verschillende ziekenhuizen, onder meer het militair ziekenhuis in Neder-over-Heembeek. Maar het heeft wel wat puzzelwerk gevraagd.'

'We werden afgelopen nacht met de neus op de feiten gedrukt', zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden tijdens een bezoek aan de getroffen buurt. 'Onze ziekenhuizen liggen overvol en de intensieve zorgen hebben hun limiet bijna bereikt. Laat ons hier lessen uit trekken en er alles aan doen om de druk op ons zorgsysteem te verminderen.' De minister roept daarom iedereen opnieuw op om zich aan de maatregelen te houden en solidair te zijn. (Belga)

Het vuur in de vier verdiepingen tellende woning werd omstreeks 03.00 uur opgemerkt. Bij aankomst van de brandweer bleek het gebouw grotendeels in lichterlaaie te staan. Een aantal bewoners had zichzelf al in veiligheid gebracht, anderen moesten door de brandweer geëvacueerd worden. Uiteindelijk raakten 31 bewoners gewond of bevangen door de rook. Drie bewoners waren er erg aan toe, en één van hen is in de loop van de voormiddag in het ziekenhuis overleden. Ook drie brandweerlui raakten bij de bluswerken bevangen door de rook, terwijl een vierde brandwonden opliep. Een groot deel van de uitgerukte brandweerlui heeft ondertussen de plaats verlaten. Het medisch interventieplan werd in werking gesteld, maar is intussen opgeheven, zo meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. Zes aanpalende woningen werden in de loop van maandagochtend ontruimd. Het kostte de hulpdiensten flink wat moeite om voor alle gewonden plaats te vinden in het ziekenhuis, aangezien de Brusselse ziekenhuizen al zwaar belast zijn door de coronapandemie, aldus de brandweerwoordvoerder. 'Uiteindelijk hebben we voor alle slachtoffers een plaats gevonden', zegt Derieuw. 'Ze zijn verspreid over verschillende ziekenhuizen, onder meer het militair ziekenhuis in Neder-over-Heembeek. Maar het heeft wel wat puzzelwerk gevraagd.''We werden afgelopen nacht met de neus op de feiten gedrukt', zegt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden tijdens een bezoek aan de getroffen buurt. 'Onze ziekenhuizen liggen overvol en de intensieve zorgen hebben hun limiet bijna bereikt. Laat ons hier lessen uit trekken en er alles aan doen om de druk op ons zorgsysteem te verminderen.' De minister roept daarom iedereen opnieuw op om zich aan de maatregelen te houden en solidair te zijn. (Belga)