Een onthaalmoeder die enkele kinderen zwaar had mishandeld, is dinsdag door de correctionele rechtbank van Leuven veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan de helft met uitstel.

De 43-jarige onthaalmoeder uit Herent mishandelde drie kinderen zo zwaar dat ze daarbij ernstig gewond raakten. Zo brak een kindje een linkeronderarm en een ander een sleutelbeen.

In maart vorig jaar schudde vrouw een vijf maanden oud kind zo hevig door elkaar dat het een hersenbloeding kreeg. Na de feiten bleef het blind en ernstig gehandicapt.

Het parket had tegen de vrouw vier jaar cel gevorderd en de rechtbank ging daar op in, maar verleende wel voor de helft uitstel. De vrouw mag niet meer werken met kinderen en moet zich laten begeleiden.

De rechtbank legde wel een deel van de verantwoordelijkheid bij
Kind en Gezin, dat had moeten optreden tegen de vrouw. Haar attest blijkt pas na het laatste incident te zijn ingetrokken.

Een onthaalmoeder die enkele kinderen zwaar had mishandeld, is dinsdag door de correctionele rechtbank van Leuven veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan de helft met uitstel.De 43-jarige onthaalmoeder uit Herent mishandelde drie kinderen zo zwaar dat ze daarbij ernstig gewond raakten. Zo brak een kindje een linkeronderarm en een ander een sleutelbeen.In maart vorig jaar schudde vrouw een vijf maanden oud kind zo hevig door elkaar dat het een hersenbloeding kreeg. Na de feiten bleef het blind en ernstig gehandicapt.Het parket had tegen de vrouw vier jaar cel gevorderd en de rechtbank ging daar op in, maar verleende wel voor de helft uitstel. De vrouw mag niet meer werken met kinderen en moet zich laten begeleiden.De rechtbank legde wel een deel van de verantwoordelijkheid bij Kind en Gezin, dat had moeten optreden tegen de vrouw. Haar attest blijkt pas na het laatste incident te zijn ingetrokken.