De interne organisatie van de recherche-afdeling van Antwerpen, de grootste van het land, is zo slecht dat de rechercheurs geen tijd meer hebben om hun kerntaak uit te voeren: op criminelen jagen.

De nieuwe misdaadcijfers waarmee de Antwerpse politie deze week uitpakte, illustreren het gevolg van een reorganisatie die vooral tot meer administratief bureauwerk heeft geleid - een stijging met 12% ten opzichte van vorig jaar van de gewelddadige diefstallen in Antwerpen, bijvoorbeeld. Dat schrijft vrijdag de Gazet van Antwerpen.

Leegloop

De slechte organisatie en de verziekte sfeer hadden al geleid tot een grote leegloop bij het speurdersteam dat inbrekers moet opsporen. Binnen de recherche wordt met de beschuldigende vinger gewezen naar de huidige manager, die eerder in opspraak was gekomen naar aanleiding van ongewenste intimiteiten op een personeelsfeest. (Belga/EE)

De interne organisatie van de recherche-afdeling van Antwerpen, de grootste van het land, is zo slecht dat de rechercheurs geen tijd meer hebben om hun kerntaak uit te voeren: op criminelen jagen. De nieuwe misdaadcijfers waarmee de Antwerpse politie deze week uitpakte, illustreren het gevolg van een reorganisatie die vooral tot meer administratief bureauwerk heeft geleid - een stijging met 12% ten opzichte van vorig jaar van de gewelddadige diefstallen in Antwerpen, bijvoorbeeld. Dat schrijft vrijdag de Gazet van Antwerpen. Leegloop De slechte organisatie en de verziekte sfeer hadden al geleid tot een grote leegloop bij het speurdersteam dat inbrekers moet opsporen. Binnen de recherche wordt met de beschuldigende vinger gewezen naar de huidige manager, die eerder in opspraak was gekomen naar aanleiding van ongewenste intimiteiten op een personeelsfeest. (Belga/EE)