De stroompanne die het zuiden van Antwerpen trof, is na iets meer dan een uur volledig verholpen. Dat meldt netbeheerder Eandis. Voor het autoverkeer op de drukke lokale wegen in de Zuidrand blijft het echter een erg zware avondspits, door de files die ontstaan zijn nadat de verkeerslichten op heel wat kruispunten waren uitgevallen. Ook het tramverkeer kampt door de tijdelijke omleidingen nog met een pak gevolgvertragingen.

De lokale politie zette alle beschikbare verkeersploegen in om het verkeer in goede banen te leiden op drukke kruispunten op de Leien en Singel waar de verkeerslichten buiten werking gevallen waren.

De panne zou ontstaan zijn door een probleem in een hoogspanningscabine. Omstreeks 16.30 uur was het defect hersteld. Duizenden mensen zaten een uur lang zonder stroom en ook verschillende stadsdiensten waren niet bereikbaar.

Op de stroomonderbrekingssite van Eandis werden tientallen straten opgelijst die zonder elektriciteit zaten. Zo'n duizenden klanten werden getroffen.

De stroompanne werd allicht veroorzaakt door nog nader te bepalen graafwerken. Dat zegt netbeheerder Eandis. De eerste vaststellingen van technici wijzen er volgens Eandis immers op dat er twee belangrijke kabels tegelijkertijd uitvielen. Dat zou nagenoeg alleen maar kunnen betekenen dat ze geraakt werden bij graafwerken. Verder onderzoek moet aantonen waar het probleem precies ontstond en wie het veroorzaakte. (Belga/AVE)

De stroompanne die het zuiden van Antwerpen trof, is na iets meer dan een uur volledig verholpen. Dat meldt netbeheerder Eandis. Voor het autoverkeer op de drukke lokale wegen in de Zuidrand blijft het echter een erg zware avondspits, door de files die ontstaan zijn nadat de verkeerslichten op heel wat kruispunten waren uitgevallen. Ook het tramverkeer kampt door de tijdelijke omleidingen nog met een pak gevolgvertragingen.De lokale politie zette alle beschikbare verkeersploegen in om het verkeer in goede banen te leiden op drukke kruispunten op de Leien en Singel waar de verkeerslichten buiten werking gevallen waren.De panne zou ontstaan zijn door een probleem in een hoogspanningscabine. Omstreeks 16.30 uur was het defect hersteld. Duizenden mensen zaten een uur lang zonder stroom en ook verschillende stadsdiensten waren niet bereikbaar.Op de stroomonderbrekingssite van Eandis werden tientallen straten opgelijst die zonder elektriciteit zaten. Zo'n duizenden klanten werden getroffen.De stroompanne werd allicht veroorzaakt door nog nader te bepalen graafwerken. Dat zegt netbeheerder Eandis. De eerste vaststellingen van technici wijzen er volgens Eandis immers op dat er twee belangrijke kabels tegelijkertijd uitvielen. Dat zou nagenoeg alleen maar kunnen betekenen dat ze geraakt werden bij graafwerken. Verder onderzoek moet aantonen waar het probleem precies ontstond en wie het veroorzaakte. (Belga/AVE)