Op de tram zaten naar schatting 50 tot 60 mensen. Er vielen 20 gewonden. Vijf personen raakten zwaargewond. Op de tram zaten ook veertien leerlingen uit het zesde leerjaar van de gemeenteschool van Braives, in de provincie Luik. Vier van die kinderen liepen diverse lichtere verwondingen op en zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Oostende en Veurne.

Eén kindje zat gekneld en moest bevrijd worden, maar onduidelijk is of dit kindje behoorde tot de Luikse groep. De kinderen zouden
normaal tot vrijdag aan de kust blijven, maar ze krijgen woensdagavond de kans om huiswaarts te gaan indien ze dat wensen.

Oorzaak
De precieze oorzaak van het ongeval is nog niet gekend. Volgens de eerste berichten botste de tram tegen een mobiele werkplaats.
Door werken aan de tramsporen kan de kusttram maar over één spoor rijden, maar volgens De Lijn zijn bij de werken aan de bovenleiding alle veiligheidsprocedures gevolgd.

Het parket van Veurne heeft een verkeersdeskundige ter plaatse
gestuurd. De arbeidsinspctie onderzoekt eveneens de omstandigheden van het ongeval. (Belga)

Op de tram zaten naar schatting 50 tot 60 mensen. Er vielen 20 gewonden. Vijf personen raakten zwaargewond. Op de tram zaten ook veertien leerlingen uit het zesde leerjaar van de gemeenteschool van Braives, in de provincie Luik. Vier van die kinderen liepen diverse lichtere verwondingen op en zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Oostende en Veurne. Eén kindje zat gekneld en moest bevrijd worden, maar onduidelijk is of dit kindje behoorde tot de Luikse groep. De kinderen zouden normaal tot vrijdag aan de kust blijven, maar ze krijgen woensdagavond de kans om huiswaarts te gaan indien ze dat wensen. Oorzaak De precieze oorzaak van het ongeval is nog niet gekend. Volgens de eerste berichten botste de tram tegen een mobiele werkplaats. Door werken aan de tramsporen kan de kusttram maar over één spoor rijden, maar volgens De Lijn zijn bij de werken aan de bovenleiding alle veiligheidsprocedures gevolgd. Het parket van Veurne heeft een verkeersdeskundige ter plaatse gestuurd. De arbeidsinspctie onderzoekt eveneens de omstandigheden van het ongeval. (Belga)