De man die vorig jaar in Oosterzele een ongeval veroorzaakte waarbij drie studentes om het leven kwamen, heeft in beroep een zwaardere straf gekregen dan in eerste aanleg. Hij krijgt een effectieve celstraf en een langer rijverbod.

De jongeman reed in november 2009 in dronken toestand vier fietsende studenten geneeskunde aan. Drie meisjes overleefden het ongeval niet.

Het vonnis in eerste aanleg van de Gentse politierechtbank leidde tot ophef. De jongeman werd toen veroordeeld tot zes maanden celstraf met uitstel en twee jaar effectief rijverbod.

'U krijgt nog een kans'

Het parket van Gent ging in beroep tegen de uitspraak. De Gentse correctionele rechtbank legde dinsdag een zwaardere straf op. Ze veroordeelde de jongeman tot zes maanden celstraf, waarvan drie maanden effectief, en vijf jaar rijverbod, waarvan drie jaar effectief.

Als de jongeman opnieuw zijn rijbewijs wil behalen, moet hij slagen in een praktisch en theoretisch examen en moet hij een geneeskundig en psychologisch onderzoek ondergaan.

'In tegenstelling tot de slachtoffers wordt u nog een kans geboden
om iets van uw leven te maken. Ik hoop dat u die kans op een
zinvolle manier zal benutten', aldus rechtbankvoorzitter Christian Nemegheer.

De man die vorig jaar in Oosterzele een ongeval veroorzaakte waarbij drie studentes om het leven kwamen, heeft in beroep een zwaardere straf gekregen dan in eerste aanleg. Hij krijgt een effectieve celstraf en een langer rijverbod.De jongeman reed in november 2009 in dronken toestand vier fietsende studenten geneeskunde aan. Drie meisjes overleefden het ongeval niet.Het vonnis in eerste aanleg van de Gentse politierechtbank leidde tot ophef. De jongeman werd toen veroordeeld tot zes maanden celstraf met uitstel en twee jaar effectief rijverbod.'U krijgt nog een kans'Het parket van Gent ging in beroep tegen de uitspraak. De Gentse correctionele rechtbank legde dinsdag een zwaardere straf op. Ze veroordeelde de jongeman tot zes maanden celstraf, waarvan drie maanden effectief, en vijf jaar rijverbod, waarvan drie jaar effectief. Als de jongeman opnieuw zijn rijbewijs wil behalen, moet hij slagen in een praktisch en theoretisch examen en moet hij een geneeskundig en psychologisch onderzoek ondergaan. 'In tegenstelling tot de slachtoffers wordt u nog een kans geboden om iets van uw leven te maken. Ik hoop dat u die kans op een zinvolle manier zal benutten', aldus rechtbankvoorzitter Christian Nemegheer.