Jelle F. verdween eind oktober uit Amsterdam, zogezegd om te gaan werken in Barcelona, maar allicht is hij daar nooit geweest. Hij werd vorige week in de buurt van Parijs opgepakt.

F. zou woensdag voor de Franse kamer van inbeschuldigingstelling hebben verklaard dat hij zich niet zal verzetten tegen zijn uitlevering aan het Belgische gerecht en zijn overbrenging zou dus een kwestie van maximum een paar dagen zijn. Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

Volgens De Standaard werd de naam van Jelle F. hen bevestigd door een betrouwbare bron. Het Brusselse parket gaf woensdag volgens de krant geen commentaar over de zaak.

De rogatoire commissie die de verdachte moet ondervragen, vertrok maandag naar Frankrijk. De onderzoeksrechter die het onderzoek leidt, had ook een Europees aanhoudingsbevel uitgeschreven tegen de verdachte.

40.000 betaald

Volgens die media zou Delhaize de voorbije drie maanden zo'n 40.000 euro betaald hebben aan de afperser, die minstens sinds begin december dreigde met zuuraanvallen. De man beschikte over een aantal Franse anonieme prepaid-kredietkaarten en eiste dat Delhaize geld stortte op de rekeningen die aan die kaarten verbonden waren. De warenhuisgroep zou daarop, op aanraden van de speurders van de federale gerechtelijke politie, ingegaan zijn en bedragen van 300 tot 500 euro gestort hebben. Toen Delhaize weigerde om hogere bedragen over te schrijven, ging de man over tot de zuuraanvallen waarmee hij dreigde.

Na de aanval op poetsvrouw Marina Tijssen, zou Delhaize dan toch sommen tot 3.000 euro overgeschreven hebben. Dat gebeurde in schijven, zodat de man meermaals de kredietlijn op zijn kaarten moest natrekken. Zo hoopte men dat hij vroeg of laat in de fout zou gaan, waardoor de politie hem zou kunnen aanhouden.

Op 27 februari hielden de politiediensten zo een hele reeks bankkantoren in het Antwerpse in de gaten maar de afperser kon toen door de mazen van het net glippen. (Belga/TE)

Jelle F. verdween eind oktober uit Amsterdam, zogezegd om te gaan werken in Barcelona, maar allicht is hij daar nooit geweest. Hij werd vorige week in de buurt van Parijs opgepakt.F. zou woensdag voor de Franse kamer van inbeschuldigingstelling hebben verklaard dat hij zich niet zal verzetten tegen zijn uitlevering aan het Belgische gerecht en zijn overbrenging zou dus een kwestie van maximum een paar dagen zijn. Dat schrijven de kranten van Mediahuis. Volgens De Standaard werd de naam van Jelle F. hen bevestigd door een betrouwbare bron. Het Brusselse parket gaf woensdag volgens de krant geen commentaar over de zaak.De rogatoire commissie die de verdachte moet ondervragen, vertrok maandag naar Frankrijk. De onderzoeksrechter die het onderzoek leidt, had ook een Europees aanhoudingsbevel uitgeschreven tegen de verdachte.Volgens die media zou Delhaize de voorbije drie maanden zo'n 40.000 euro betaald hebben aan de afperser, die minstens sinds begin december dreigde met zuuraanvallen. De man beschikte over een aantal Franse anonieme prepaid-kredietkaarten en eiste dat Delhaize geld stortte op de rekeningen die aan die kaarten verbonden waren. De warenhuisgroep zou daarop, op aanraden van de speurders van de federale gerechtelijke politie, ingegaan zijn en bedragen van 300 tot 500 euro gestort hebben. Toen Delhaize weigerde om hogere bedragen over te schrijven, ging de man over tot de zuuraanvallen waarmee hij dreigde. Na de aanval op poetsvrouw Marina Tijssen, zou Delhaize dan toch sommen tot 3.000 euro overgeschreven hebben. Dat gebeurde in schijven, zodat de man meermaals de kredietlijn op zijn kaarten moest natrekken. Zo hoopte men dat hij vroeg of laat in de fout zou gaan, waardoor de politie hem zou kunnen aanhouden. Op 27 februari hielden de politiediensten zo een hele reeks bankkantoren in het Antwerpse in de gaten maar de afperser kon toen door de mazen van het net glippen. (Belga/TE)