Dat meldt het Leuvense parket. Het 16-jarige meisje is woensdag door de federale gerechtelijke politie van Leuven aan een grondig verhoor onderworpen en ontkent dat ze de feiten heeft gepleegd, maar volgens het parket zijn er voldoende aanwijzingen tegen haar. De jeugdrechter heeft haar woensdagnamiddag in een gesloten instelling geplaatst.

De 11-jarige Sofie G. werd vorige week dinsdagavond thuis aangevallen terwijl haar ouders op oudercontact waren en haar zussen gaan joggen waren. Het was een buurjongen die, samen met de zussen, het meisje vond. Ze was zwaargewond aan het hoofd en werd in kritieke toestand overgebracht naar het universitair ziekenhuis Gasthuisberg. Daar bleef haar toestand lange tijd zorgwekkend, maar ondertussen zou het levensgevaar geweken zijn.

Sporenonderzoek

Onmiddellijk na de vondst van het meisje opende het Leuvense parket een gerechtelijk onderzoek, maar in de dagen na de aanval leek er niet direct een spoor naar een mogelijke dader. Ondertussen werd het slachtoffer in het ziekenhuis bewaakt door de politie.

Het sporenonderzoek van het gerechtelijk labo en de wetsgeneesheer heeft nu aanwijzingen opgeleverd tegen de oudste, 16-jarige zus van Sofie G. Vooral op een aantal in beslag genomen kledingstukken zou bezwarend materiaal gevonden zijn. Het meisje zelf ontkent met klem dat ze haar zus zou mishandeld hebben, maar volgens het parket zijn er voldoende ernstige aanwijzingen tegen haar.

Dat meldt het Leuvense parket. Het 16-jarige meisje is woensdag door de federale gerechtelijke politie van Leuven aan een grondig verhoor onderworpen en ontkent dat ze de feiten heeft gepleegd, maar volgens het parket zijn er voldoende aanwijzingen tegen haar. De jeugdrechter heeft haar woensdagnamiddag in een gesloten instelling geplaatst. De 11-jarige Sofie G. werd vorige week dinsdagavond thuis aangevallen terwijl haar ouders op oudercontact waren en haar zussen gaan joggen waren. Het was een buurjongen die, samen met de zussen, het meisje vond. Ze was zwaargewond aan het hoofd en werd in kritieke toestand overgebracht naar het universitair ziekenhuis Gasthuisberg. Daar bleef haar toestand lange tijd zorgwekkend, maar ondertussen zou het levensgevaar geweken zijn. Sporenonderzoek Onmiddellijk na de vondst van het meisje opende het Leuvense parket een gerechtelijk onderzoek, maar in de dagen na de aanval leek er niet direct een spoor naar een mogelijke dader. Ondertussen werd het slachtoffer in het ziekenhuis bewaakt door de politie. Het sporenonderzoek van het gerechtelijk labo en de wetsgeneesheer heeft nu aanwijzingen opgeleverd tegen de oudste, 16-jarige zus van Sofie G. Vooral op een aantal in beslag genomen kledingstukken zou bezwarend materiaal gevonden zijn. Het meisje zelf ontkent met klem dat ze haar zus zou mishandeld hebben, maar volgens het parket zijn er voldoende ernstige aanwijzingen tegen haar.