De voorbije week ontstond ophef nadat vakbondsmilitanten vernielingen hadden aangebracht aan het hoofdkwartier van de MR. Voor Zuhal Demir kan iedereen het oneens zijn met het beleid en moet je dat ook kunnen uiten. Geweld gebruiken noemt ze evenwel 'immoreel en onverantwoordelijk.'

'Niemand staat boven de wet. Ook vakbonden moeten betalen voor wandaden', zei ze in De zevende dag op Eén.

Volgens Demir moet worden nagedacht over hoe vakbonden voor hun verantwoordelijkheid kunnen worden geplaatst. Ze wees erop dat de vakbonden niet kunnen worden gedagvaard, omdat ze geen rechtspersoon hebben.

Banden

Haar PVDA-collega Raoul Hedebouw hekelde in de uitzending dat de invoering van de rechtspersoonlijkheid voor vakbonden - 'zoals Thatcher indertijd' - enkel een poging is om de bonden aan banden te leggen.

Demir erkende dat het, gezien het sociaal klimaat, nu niet verstandig zou zijn om de gemoederen nog extra te verhogen. 'Maar wat er deze week gebeurd is, de wilde stakingen en het geweld, dat kan niet', luidde het. (Belga/KVDA)

De voorbije week ontstond ophef nadat vakbondsmilitanten vernielingen hadden aangebracht aan het hoofdkwartier van de MR. Voor Zuhal Demir kan iedereen het oneens zijn met het beleid en moet je dat ook kunnen uiten. Geweld gebruiken noemt ze evenwel 'immoreel en onverantwoordelijk.' 'Niemand staat boven de wet. Ook vakbonden moeten betalen voor wandaden', zei ze in De zevende dag op Eén. Volgens Demir moet worden nagedacht over hoe vakbonden voor hun verantwoordelijkheid kunnen worden geplaatst. Ze wees erop dat de vakbonden niet kunnen worden gedagvaard, omdat ze geen rechtspersoon hebben. Haar PVDA-collega Raoul Hedebouw hekelde in de uitzending dat de invoering van de rechtspersoonlijkheid voor vakbonden - 'zoals Thatcher indertijd' - enkel een poging is om de bonden aan banden te leggen. Demir erkende dat het, gezien het sociaal klimaat, nu niet verstandig zou zijn om de gemoederen nog extra te verhogen. 'Maar wat er deze week gebeurd is, de wilde stakingen en het geweld, dat kan niet', luidde het. (Belga/KVDA)