Zuhal Demir zegt dat in een gesprek met Het Nieuwsblad.

"Ik heb het volste vertrouwen in Charles Michel en de federale regering. Ik stel wel vast dat er één minister is die nog heel veel werk heeft en dat is de minister van Werk".

Na de aanval van CD&V op N-VA-minister Johan Van Overtveldt schieten de Vlaams-nationalisten terug, aldus de krant. Mikpunt is vicepremier Kris Peeters.

Demir, specialiste werk binnen haar partij, zegt dat Peeters "de nieuwe Madame Non" wordt. Ze verwijst daarmee naar toenmalig CDH-voorzitster Joëlle Milquet, die in 2007 in haar eentje een staatshervorming kelderde.

'Monica De Coninck was beter'

Demir vindt dat Peeters zich vooral bezighoudt met het blokkeren van dossiers.

En, zegt ze, hij maakt te weinig werk van essentiële dossiers die in het regeerakkoord staan, zoals de gemeenschapsdienst voor langdurig werklozen, of de invoering van een loopbaanrekening.

Ze zegt zelfs dat de voorganger van Peeters, Monica De Coninck (SP.A), een betere minister van Werk was dan Peeters.

Het N-VA-parlementslid voerde nochtans oppositie tegen De Coninck. "Maar toen kon ik nog niet vergelijken", zegt ze.

(Belga/RR)

Zuhal Demir zegt dat in een gesprek met Het Nieuwsblad."Ik heb het volste vertrouwen in Charles Michel en de federale regering. Ik stel wel vast dat er één minister is die nog heel veel werk heeft en dat is de minister van Werk".Na de aanval van CD&V op N-VA-minister Johan Van Overtveldt schieten de Vlaams-nationalisten terug, aldus de krant. Mikpunt is vicepremier Kris Peeters. Demir, specialiste werk binnen haar partij, zegt dat Peeters "de nieuwe Madame Non" wordt. Ze verwijst daarmee naar toenmalig CDH-voorzitster Joëlle Milquet, die in 2007 in haar eentje een staatshervorming kelderde.Demir vindt dat Peeters zich vooral bezighoudt met het blokkeren van dossiers. En, zegt ze, hij maakt te weinig werk van essentiële dossiers die in het regeerakkoord staan, zoals de gemeenschapsdienst voor langdurig werklozen, of de invoering van een loopbaanrekening.Ze zegt zelfs dat de voorganger van Peeters, Monica De Coninck (SP.A), een betere minister van Werk was dan Peeters.Het N-VA-parlementslid voerde nochtans oppositie tegen De Coninck. "Maar toen kon ik nog niet vergelijken", zegt ze.(Belga/RR)