Het blijft negatieve adviezen regenen voor het Eurostadion. Een week nadat de gemeente Grimbergen een negatief advies heeft uitgebracht, geeft nu ook de Vlaamse administratie Mobiliteit en Openbare Werken een ongunstig advies. Dat blijkt uit het advies dat Vlaams parlementslid Axel Ronse (N-VA) heeft opgevraagd bij Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts.

In het nieuwe advies komen de intussen bekende punten van kritiek op het dossier opnieuw naar boven. Zo is de mobiliteitsimpact van het hele project onvoldoende onderzocht, zijn er onvoldoende garanties op het vlak van openbaar vervoer, enz... Kritiek die ook al in een eerder negatief advies van het departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) aan bod kwam.

'Voorliggende vergunningsaanvraag biedt daarop onvoldoende antwoorden', zo staat te lezen in het advies.

Volgens Ronsse gaat het om een 'nieuwe mokerslag' voor het bouwdossier. Het advies van de Vlaamse administratie is niet bindend, 'maar doorgaans wordt het advies wel ernstig meegenomen in de eindbeoordeling', aldus Ronse.

Volgens Ronse is het nu vooral uitkijken naar de beslissing van Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V). 'De bal ligt nu in haar kamp. Zij moet eerst in beroep oordelen over de afschaffing van de buurtweg. En in principe heeft ze tot en met 2 februari 2018 de tijd om te beslissen over de omgevingsvergunningaanvraag,' aldus Ronse.

Het blijft negatieve adviezen regenen voor het Eurostadion. Een week nadat de gemeente Grimbergen een negatief advies heeft uitgebracht, geeft nu ook de Vlaamse administratie Mobiliteit en Openbare Werken een ongunstig advies. Dat blijkt uit het advies dat Vlaams parlementslid Axel Ronse (N-VA) heeft opgevraagd bij Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. In het nieuwe advies komen de intussen bekende punten van kritiek op het dossier opnieuw naar boven. Zo is de mobiliteitsimpact van het hele project onvoldoende onderzocht, zijn er onvoldoende garanties op het vlak van openbaar vervoer, enz... Kritiek die ook al in een eerder negatief advies van het departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) aan bod kwam. 'Voorliggende vergunningsaanvraag biedt daarop onvoldoende antwoorden', zo staat te lezen in het advies. Volgens Ronsse gaat het om een 'nieuwe mokerslag' voor het bouwdossier. Het advies van de Vlaamse administratie is niet bindend, 'maar doorgaans wordt het advies wel ernstig meegenomen in de eindbeoordeling', aldus Ronse. Volgens Ronse is het nu vooral uitkijken naar de beslissing van Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V). 'De bal ligt nu in haar kamp. Zij moet eerst in beroep oordelen over de afschaffing van de buurtweg. En in principe heeft ze tot en met 2 februari 2018 de tijd om te beslissen over de omgevingsvergunningaanvraag,' aldus Ronse.