Door te spelen met geuren kunnen kant-en-klare maaltijden en fastfood een stuk gezonder gemaakt worden, zeggen de wetenschappers. Door de geur van sardines, ansjovis, nootjes, bacon, ham of kaas aan maaltijden toe te voegen, ervaren consumenten hun voedsel zouter dan het in werkelijkheid is. Een test met pizza's leverde alvast positieve resultaten op. Tijdens het onderzoek, in samenwerking met Unilever, brachten de wetenschappers veertien van de geuren in kaart die mensen associëren met een zoute smaak. Door die aan voedsel toe te voegen, kan tot 25 procent bespaard worden. (COR 207)

Door te spelen met geuren kunnen kant-en-klare maaltijden en fastfood een stuk gezonder gemaakt worden, zeggen de wetenschappers. Door de geur van sardines, ansjovis, nootjes, bacon, ham of kaas aan maaltijden toe te voegen, ervaren consumenten hun voedsel zouter dan het in werkelijkheid is. Een test met pizza's leverde alvast positieve resultaten op. Tijdens het onderzoek, in samenwerking met Unilever, brachten de wetenschappers veertien van de geuren in kaart die mensen associëren met een zoute smaak. Door die aan voedsel toe te voegen, kan tot 25 procent bespaard worden. (COR 207)