Dat bevestigt de brandweer van Nieuwpoort. Ook de Seaking-helikopter werd ingezet om het meisje terug te vinden. Rond 21 uur schakelden de ouders van het meisje de hulpdiensten in. Het gezin verblijft op een camping in Lombardsijde.

Aan de laagwaterlijn werd een kledingstuk van de 14-jarige vermiste teruggevonden. Daarom werd er niet alleen in de duinen, maar ook in zee gezocht. Een Seaking-helikopter speurde zonder resultaat tussen Westende en Middelkerke.

De brandweer van Nieuwpoort zocht met behulp van een warmtebeeldcamera in de duinen. Ook de scheepvaartpolitie, de politie van Middelkerke en het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC) werden ingeschakeld.

Even na 23 uur werd het meisje teruggevonden in het natuurreservaat aan de monding van de IJzer in Nieuwpoort. Een patrouille van de politiezone Westkust merkte haar daar op. Het meisje was ongedeerd.

De jonge toeriste had te voet de kilometers van de camping in Lombardsijde naar de IJzermonding afgelegd. De kans bestaat dat ze thuis was weggelopen. (Belga/TV)

Dat bevestigt de brandweer van Nieuwpoort. Ook de Seaking-helikopter werd ingezet om het meisje terug te vinden. Rond 21 uur schakelden de ouders van het meisje de hulpdiensten in. Het gezin verblijft op een camping in Lombardsijde. Aan de laagwaterlijn werd een kledingstuk van de 14-jarige vermiste teruggevonden. Daarom werd er niet alleen in de duinen, maar ook in zee gezocht. Een Seaking-helikopter speurde zonder resultaat tussen Westende en Middelkerke. De brandweer van Nieuwpoort zocht met behulp van een warmtebeeldcamera in de duinen. Ook de scheepvaartpolitie, de politie van Middelkerke en het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC) werden ingeschakeld. Even na 23 uur werd het meisje teruggevonden in het natuurreservaat aan de monding van de IJzer in Nieuwpoort. Een patrouille van de politiezone Westkust merkte haar daar op. Het meisje was ongedeerd. De jonge toeriste had te voet de kilometers van de camping in Lombardsijde naar de IJzermonding afgelegd. De kans bestaat dat ze thuis was weggelopen. (Belga/TV)