Zoekactie naar gewapende militair – Federaal parket roept Jürgen Conings op contact op te nemen met iemand die hij vertrouwt

(Belga) Federaal procureur Frédéric Van Leeuw roept Jürgen Conings, de zwaarbewapende militair die al sinds dinsdag gezocht wordt, op om contact op te nemen met iemand die hij vertrouwt. Van Leeuw deed die opvallende oproep aan het begin van de televisiejournaals van VRT en VTM.

Tegelijk roept Van Leeuw de bevolking op sereen te blijven en dit samen tot een goed einde te brengen. Hij wijst erop dat de afgelopen dagen bij de zoektocht geen slachtoffers gevallen zijn. “We zijn de laatste dagen heel hard bezig geweest met deze zoektocht”, zegt Van Leeuw. “Op korte termijn is een grote zoekactie opgestart. Het leger en de veiligheidsdiensten zijn ingezet om de veiligheid van iedereen, en dus ook die van Jürgen Conings te garanderen.” Het federaal parket had eerder zaterdag bekendgemaakt dat de zoekactie in het Nationaal Park vrijdagavond was afgerond. Zaterdag volgde dan het bericht dat het park voor het publiek weer geopend was. Aan wandelaars in het park wordt wel gevraagd om verdachte elementen onmiddellijk aan de politie te melden. Zaterdagavond werd ook duidelijk dat er internationaal naar de man gezocht wordt. Op de website van de internationale politieorganisatie Interpol prijken zijn naam en twee foto’s. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content