De Turnhoutse raadkamer heeft beslist om vijf minderjarige daders van het zinloos geweld in Nederland uit te leveren aan het Nederlandse gerecht. Bij de zaak zijn ook nog drie andere jongeren betrokken, maar zij gaven zichzelf al aan bij de Nederlandse politie.

De vijf worden ervan verdacht samen met drie andere jongeren begin januari een 22-jarige man in elkaar te hebben geslagen. De jongeren, allemaal afkomstig uit omgeving Turnhout, werden opgepakt nadat ze zichzelf op televisiebeelden hadden herkend en gingen aangeven bij de politie.

Stemden zelf niet in met uitlevering
Het Nederlandse gerecht vroeg de uitlevering van de jongeren, nadat de vijf door de Turnhoutse onderzoeksrechter onder voorwaarden waren vrijgelaten. De jongeren stemden zelf niet vrijwillig in met de overlevering. De Turnhoutse raadkamer gaat nu dus wel akkoord met die overlevering.

De zaak zorgde voor een golf van verontwaardiging in België en Nederland. Honderden mensen kwamen op straat om hun verontwaardiging te tonen. Het Turnhoutse bestuur bood excuses aan in Eindhoven. (Belga/EA)

De Turnhoutse raadkamer heeft beslist om vijf minderjarige daders van het zinloos geweld in Nederland uit te leveren aan het Nederlandse gerecht. Bij de zaak zijn ook nog drie andere jongeren betrokken, maar zij gaven zichzelf al aan bij de Nederlandse politie. De vijf worden ervan verdacht samen met drie andere jongeren begin januari een 22-jarige man in elkaar te hebben geslagen. De jongeren, allemaal afkomstig uit omgeving Turnhout, werden opgepakt nadat ze zichzelf op televisiebeelden hadden herkend en gingen aangeven bij de politie. Stemden zelf niet in met uitlevering Het Nederlandse gerecht vroeg de uitlevering van de jongeren, nadat de vijf door de Turnhoutse onderzoeksrechter onder voorwaarden waren vrijgelaten. De jongeren stemden zelf niet vrijwillig in met de overlevering. De Turnhoutse raadkamer gaat nu dus wel akkoord met die overlevering.De zaak zorgde voor een golf van verontwaardiging in België en Nederland. Honderden mensen kwamen op straat om hun verontwaardiging te tonen. Het Turnhoutse bestuur bood excuses aan in Eindhoven. (Belga/EA)