Dat melden de kranten van Mediahuis.

De arbeidsrechtbank van Bergen en Charleroi oordeelde, ruim drie jaar na de feiten, dat een apothekersassistente ten onrechte haar C4 kreeg. Ook als een vrouw herhaaldelijk afwezig is tijdens haar zwangerschap, mag een werkgever haar niet zomaar ontslaan, zo luidde het oordeel.

Discriminatie

Het Franstalige ziekenhuis waar ze met een contract van onbepaalde duur aan de slag was, schond met dat ontslag de Genderwet van 2007. Afwezigheden bij zwangerschap overkomen alleen vrouwen, ontslag op basis daarvan is dus discriminatie.

Het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen had mee klacht ingediend tegen de werkgever van de vrouw.

De vrouw in kwestie was drie keer kort naeen zwanger, telkens met complexe en ultiem in een miskraam eindigende zwangerschappen.

(Belga/RR)

Dat melden de kranten van Mediahuis.De arbeidsrechtbank van Bergen en Charleroi oordeelde, ruim drie jaar na de feiten, dat een apothekersassistente ten onrechte haar C4 kreeg. Ook als een vrouw herhaaldelijk afwezig is tijdens haar zwangerschap, mag een werkgever haar niet zomaar ontslaan, zo luidde het oordeel. Het Franstalige ziekenhuis waar ze met een contract van onbepaalde duur aan de slag was, schond met dat ontslag de Genderwet van 2007. Afwezigheden bij zwangerschap overkomen alleen vrouwen, ontslag op basis daarvan is dus discriminatie. Het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen had mee klacht ingediend tegen de werkgever van de vrouw.De vrouw in kwestie was drie keer kort naeen zwanger, telkens met complexe en ultiem in een miskraam eindigende zwangerschappen.(Belga/RR)