Wie op een gemeentelijke lijst wil staan, moet daarvoor het akkoord van de directie krijgen, staat te lezen in een nota waar De Standaard maandag over schrijft.

De medewerker moet daarnaast ook een engagementsverklaring ondertekenen waarin hij of zij belooft om "geen standpunten in te nemen die onverenigbaar zijn met de waarden, missie en initiatieven van CM Limburg". De maatregel is op zijn minst discutabel te noemen, zegt professor Arbeidsrecht Frank Hendrickx. Vooral de beperking van de politieke keuze is een brug te ver. Een idee van het nationaal bestuur is het alvast niet.

CM Nationaal floot zijn Limburgse afdeling gisteravond al terug. 'Dit is een Limburgs initiatief waar wij niet achter staan. We zullen hen vragen om de nota in te trekken', zegt nationaal personeelsdirecteur Alain Florquin.

Wie op een gemeentelijke lijst wil staan, moet daarvoor het akkoord van de directie krijgen, staat te lezen in een nota waar De Standaard maandag over schrijft.De medewerker moet daarnaast ook een engagementsverklaring ondertekenen waarin hij of zij belooft om "geen standpunten in te nemen die onverenigbaar zijn met de waarden, missie en initiatieven van CM Limburg". De maatregel is op zijn minst discutabel te noemen, zegt professor Arbeidsrecht Frank Hendrickx. Vooral de beperking van de politieke keuze is een brug te ver. Een idee van het nationaal bestuur is het alvast niet. CM Nationaal floot zijn Limburgse afdeling gisteravond al terug. 'Dit is een Limburgs initiatief waar wij niet achter staan. We zullen hen vragen om de nota in te trekken', zegt nationaal personeelsdirecteur Alain Florquin.