De eerste resultaten van het onderzoek naar het treinongeval in Aarlen van 15 september, toen twee treinen tegen elkaar botsten, wijst op zichtbaarheidsproblemen met de seinen.

De botsing gebeurde in de avondspits toen een trein uit Luxemburg bij aankomst in het station werd aangereden door een trein die vertrok naar Luxemburg. Doden vielen er niet, maar door de botsing moesten 23 mensen naar het ziekenhuis worden verwezen voor lichte verzorging of bijkomend onderzoek.

Uit het onderzoek naar het ongeval is volgens procureur des konings van Aarlen Serge Lipszyc gebleken dat er zichtbaarheidsproblemen waren met de seinen op spoor drie, dat gebruikt werd door de trein die het station uitreed richting Luxemburg.

Er zijn drie seinen, twee op de grond en een bovenaan, voorzien om het vertrek van een trein toe te staan. Volgens de procureur is uit de reconstructie gebleken dat de treinbestuurder vanuit stilstand de seinen onmogelijk kon zien. De NMBS en Infrabel betwisten die stelling echter.

Het onderzoek naar de verantwoordelijkheid van de treinbestuurder loopt nog.

De eerste resultaten van het onderzoek naar het treinongeval in Aarlen van 15 september, toen twee treinen tegen elkaar botsten, wijst op zichtbaarheidsproblemen met de seinen.De botsing gebeurde in de avondspits toen een trein uit Luxemburg bij aankomst in het station werd aangereden door een trein die vertrok naar Luxemburg. Doden vielen er niet, maar door de botsing moesten 23 mensen naar het ziekenhuis worden verwezen voor lichte verzorging of bijkomend onderzoek. Uit het onderzoek naar het ongeval is volgens procureur des konings van Aarlen Serge Lipszyc gebleken dat er zichtbaarheidsproblemen waren met de seinen op spoor drie, dat gebruikt werd door de trein die het station uitreed richting Luxemburg.Er zijn drie seinen, twee op de grond en een bovenaan, voorzien om het vertrek van een trein toe te staan. Volgens de procureur is uit de reconstructie gebleken dat de treinbestuurder vanuit stilstand de seinen onmogelijk kon zien. De NMBS en Infrabel betwisten die stelling echter.Het onderzoek naar de verantwoordelijkheid van de treinbestuurder loopt nog.