Die ene gerechtelijke aanhouding kwam er voor slagen en verwondingen tegen een politieagent. Dat verklaart de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene.

Een honderdtal Afghaanse asielzoekers manifesteerde sinds woensdagochtend nabij het kabinet van premier Elio Di Rupo, in de hoop door een vertegenwoordiger van de eerste minister ontvangen te worden. De politie zette rond 18.00 uur traangas in om de actievoerders uiteen te jagen.

Steun

In de loop van de avond kwam een twintigtal personen samen voor de kazernes van de federale politie in Etterbeek, waar de gearresteerde manifestanten heen werden gebracht, om zo hun steun te betuigen.

Zowat vierhonderd Afghaanse asielzoekers manifesteren sinds een twintigdal dagen in de hoop een verblijfsvergunning te krijgen. (Belga/TV)

Die ene gerechtelijke aanhouding kwam er voor slagen en verwondingen tegen een politieagent. Dat verklaart de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene.Een honderdtal Afghaanse asielzoekers manifesteerde sinds woensdagochtend nabij het kabinet van premier Elio Di Rupo, in de hoop door een vertegenwoordiger van de eerste minister ontvangen te worden. De politie zette rond 18.00 uur traangas in om de actievoerders uiteen te jagen.In de loop van de avond kwam een twintigtal personen samen voor de kazernes van de federale politie in Etterbeek, waar de gearresteerde manifestanten heen werden gebracht, om zo hun steun te betuigen.Zowat vierhonderd Afghaanse asielzoekers manifesteren sinds een twintigdal dagen in de hoop een verblijfsvergunning te krijgen. (Belga/TV)