Het 16-jarig meisje dat verdacht wordt van geweld op haar jongere zus heeft de feiten toegegeven. Dat meldt het Leuvens parket woensdag.

Het 11-jarig meisje raakte op 26 oktober zwaargewond in het ouderlijk huis in Rotselaar toen ze met een zwaar voorwerp op het hoofd werd geslagen. In het ziekenhuis werd ze in een kunstmatige coma gehouden.

Op het moment van de feiten waren de beide zussen alleen thuis. Het zieltogende lichaam van het slachtoffer werd gevonden door een buurjongen met wie de verdachte was gaan joggen.

De vermoedens gingen in de richting van de oudste zus van het slachtoffer. Zo werden er bloedsporen op haar kleding gevonden. Het meisje ontkende, maar werd geplaatst in een gesloten instelling.

Woensdag meldde het parket dat ze de feiten toch heeft toegegeven. Ze deed dat tijdens een verhoor in de loop van dinsdag 9 november. Het motief en de exacte aanleiding voor de feiten worden nog verder onderzocht. Het parket wil geen verdere commentaar kwijt.

Het 16-jarig meisje dat verdacht wordt van geweld op haar jongere zus heeft de feiten toegegeven. Dat meldt het Leuvens parket woensdag.Het 11-jarig meisje raakte op 26 oktober zwaargewond in het ouderlijk huis in Rotselaar toen ze met een zwaar voorwerp op het hoofd werd geslagen. In het ziekenhuis werd ze in een kunstmatige coma gehouden.Op het moment van de feiten waren de beide zussen alleen thuis. Het zieltogende lichaam van het slachtoffer werd gevonden door een buurjongen met wie de verdachte was gaan joggen.De vermoedens gingen in de richting van de oudste zus van het slachtoffer. Zo werden er bloedsporen op haar kleding gevonden. Het meisje ontkende, maar werd geplaatst in een gesloten instelling.Woensdag meldde het parket dat ze de feiten toch heeft toegegeven. Ze deed dat tijdens een verhoor in de loop van dinsdag 9 november. Het motief en de exacte aanleiding voor de feiten worden nog verder onderzocht. Het parket wil geen verdere commentaar kwijt.